Om du syntes vi gjør en viktig jobb...

Bøker og materiell

ForsidenFriluftsguider: Indre fjord, ytre vest og ytre øst 


Hvem passer bøkene for?

Guidene er ment for alle dem som er glad i fjorden og som gjerne søker nye opplevelser og steder. Bøkene er i stor grad basert på det enkle friluftslivet, som krever minimalt av utstyr og kunnskap på forhånd. Dette er ikke en ny serie båtbøker, men mye mer en aktivitetsrettet bok som viser deg hva du kan finne på i kystnære strøk. Du får en fullstendig oversikt over alle merkede kyststier, en lang rekke med fiskeplasser, kulturhistorie, kystledhyttene og hva du kan finne på når du besøker dem, hvor du kan sette opp teltet ditt, merkede sykkelveier og en beskrivelse av friluftsområdene langs kysten. Turtips er det også gjort god plass til, og dette er langt fra noen sommerbok. Du vil finne turtips for alle årstidene. Så uansett om du er forelder, turgåer, pensjonist, båtmenneske eller kajakkpadler vil det være noe for deg. Priser finner du lenger ned på siden.

src=http://www.oslofjorden.org/portal/pls/portal/docs/1/284003.JPGAktivitet
Siden forrige sommer har Oslofjordens Friluftsråd jobbet sammen med Gaidaros Forlag om å lage nye friluftsguider for fjorden. Bøkene innholder hver nesten 100 tips og aktivitetsforslag. Her er det aktivitet som dekker alle fire årstidene.

Bilder
Noe du raskt vil merke deg er bildene. Ikke minst har vi vært i helikopter og fotografert, noe som gir en svært god oversikt over stedene vi beskriver.

Kart
Kartene som brukes er valgt ut og bearbeidet med tanke på friluftsliv. I kartene vil du finne kyststien, utsettingssteder for kajakk, badestrender, viktige parkeringspasser, fiskeplasser og en menge annen informasjon du kan bruke for å planlegge turer på nye steder i fjorden. Friluftsområder (hovedsaklig friområder) er markert i kartene. Dette er en vikig informasjon du ikke finner i vanlige kart.

src=http://www.oslofjorden.org/portal/pls/portal/docs/1/284004.JPGKystleden
Er du en flittig kystledgjest? Da hører guidene hjemme i din bokhylle. Hyttene er grundig behandlet med et spesielt fokus på hva du kan finne på mens du bor på hytta.

Fiske
Er du fritidsfisker vil du absolutt ha glede av guidene. Både fiskeplasser fra land og fra båt er omhandlet. Kanskje finner du din nye favorittplass etter å ha lest bøkene?

Oslofjorden og friluftsrådet
OF 75 år i år. I boken for Indre fjord gir det et solid innblikk i historien fra 1933 og frem til i dag. En rekke flotte bilder av bl.a. bademoter fra svunne tider krydrer og gjør historien levende.

Ønsker du å bestille sender du oss en mail. Husk å få med om du ønsker

- Ytre fjord øst (strekningen Hvitsten til svenskegrensa med Hvaler)

- Ytre fjord vest (Filtvedt - Drammensfjorden - Vestfold)

- Indre fjord (Eltornstranda - Oslo - Skiphelle)

Priser for medlemmer av Oslofjordens Friluftsråd:

1 bok: 150 ink. porto (ikke-medlem 250)

2 bøker : 250 ink. porto (ikke-medlem 400)

3 bøker : 300 ink. porto (ikke-medlem 500)

Om du ikke er medlem kan du skrive i e-posten at du ønsker å bli det, eller melde deg inn her.

Bestill guidene

Vårt system har dessverre ikke mulighet for bestilling av bøker sammen med medlemskap

På jakt etter aktivitetspermer med ideer til friluftsaktiviteter? Klikk på denne lenka

src=http://www.oslofjorden.org/portal/pls/portal/docs/1/338002.JPG

 
Bok med oversikt over kyststein fra Nesoddtangen i nord til sørdelen av Bohuslän i sør
Nå kan du gjøre deg kjent med den idylliske kyststrekningen fra Nesoddtangen i nord til sørdelen av Bohuslän i sør. Det er laget en flott bok som viser kyststien, og gir oversikt over en rekke friluftsområder som er blitt tilrettelagt for personer med funksjonsnedsettelser. Boka er laget med finansiering fra et Interreg-prosjekt (Tilgjengelig friluftsliv), hvor Oslofjordens Friluftsråd har hatt en koordinerende rolle de fire årene prosjektet pågikk. Den tilrettelagte utsiktsplassen Oleanas utsikt – som du kan lese om i boka – ble også opparbeidet av OF som et ledd i prosjektet. Boka får du tilsendt for 125 kr. Fordi prosjektet har tatt mange av kostnadene med boka kan den selges så rimelig.
 
Du kan bla i den her   og bestille den her Boka og faktura kommer i posten.
NB: Vi har fått inn mange bestillinger og det kan ta noen dager å få pakket og sendt bøkene.
Boka finnes også i en engelsk blaversjon
 
src=http://www.oslofjorden.org/portal/pls/portal/docs/1/1176002.JPG

Publisert: 11-MAR-09 Utskriftsvennlig versjon
OSLOFJORDENS FRILUFTSRÅD - Vaterlandsveien 23 - 3470 Slemmestad- Telefon: 67 55 49 90 - E-post: oslofjf@online.no