Om du syntes vi gjør en viktig jobb...

Nå er friluftshus på Storesand flere skritt nærmere en realitet!


Storesand rett ved Skjærhalden på Hvaler er en av de mest besøkte strendene på Hvaler og en populær teltplass. Nå har Sparebankstiftelsen DNB gitt 2,5 millioner til friluftshus.
Storesand er i dag den mest besøkte delen av Ytre Hvaler nasjonalpark. Oslofjordens Friluftsråd (OF) har hatt ansvar for stranda og teltplassen siden 1940. I mai i år ble det gamle servicebygget koplet på offentlig vann og avløp – første trinn i oppgraderingen. Bygget er fra midten av 80-tallet er umoderne og nedslitt og er ikke nasjonalparken verdig.

src=http://www.oslofjorden.org/portal/pls/portal/docs/1/1538001.JPG

En tenkt framtid. Friluftshuset blir kanskje ikke seende ut som dette, men det kommer til å bli et fint sted. Tenk å sette seg ned å varme seg på en kopp kakao i herlig frisk vinterstorm.


OF ønsker å forbedre sanitæranlegget og den lille strandkafeen som ligger her, men har også som mål å forbedre fasilitetene slik at stranda i enda større grad brukes året rundt, og gi mer plass til å formidle den unike naturen og friluftsmulighetene i nasjonalparken. Håpet er at kan kyststivandrerne i framtiden kan stikke innom for en varm kopp kakao, sammen med litt kunnskapspåfyll, og nyte vinterstormen fra et lunt friluftshus.

2,5 millioner kroner er en svært god start, men skal man virkelig løfte Storesand må flere være med på spleiselaget. OF vil gjerne ha med seg bedrifter – kanskje noen også har grønne og bærekraftige ideer? OF kommer til å jobbe med å få resten av finansieringen på plass – nå når Sparebankstiftelsen DNB har sett potensialet her, bør lokale og regionale aktører også se de samme mulighetene. Det mest besøkte stedet i vår første marine nasjonalpark fortjener virkelig dette løftet.

Publisert: 14-DEC-15 Utskriftsvennlig versjon
OSLOFJORDENS FRILUFTSRÅD - Vaterlandsveien 23 - 3470 Slemmestad- Telefon: 67 55 49 90 - E-post: oslofjf@online.no