Om du syntes vi gjør en viktig jobb...

Mange arrangementer i helgene


Sensommer og tidlig høst er tiden for opplevelser. Fra slutten på sommerferien til høstferien i begynnelsen oktober, har friluftsinteresserte kunnet velge og vrake i arrangementer og turer som OF har arrangert eller vært med på å gjennomføre i samarbeid med andre.

src=http://www.oslofjorden.org/portal/pls/portal/docs/1/1870001.JPG

Lysfestivalen i Slemmestad startet midt på dagen - OF var med.


De 10 helgearrangementene som har funnet sted i august og september 2017, kommer i tillegg til alle tilbudene som vi har til skoleklasser, SFO og pedagoger. Arrangementene i helgene er mer rettet mot familier. I tillegg til at vi forsøker å inspirere barnefamilier til å komme seg ut, er det et viktig poeng at man lærer noe, og måten man lærer om naturen eller kulturminner, bør skje på en underholdende måte. Livet i fjæra og krabbefiske går ofte igjen som temaer når man er på en strand ved Oslofjorden. Bekjempelse av marint avfall er et annet engasjerende tema. De som var med på flaggermustur i sene kveldstimer, får et minne for livet. Eller hva med å prøve ut en kajakksimulator? Dette er folkehelse i praksis.

 

src=http://www.oslofjorden.org/portal/pls/portal/docs/1/1870002.JPG

Familiedag: Livet i fjæra studeres på Østre Bolæren, Nøtterøy.


På enkelte turer er man avhengig av båttransport. Både i Færder og Ytre Hvaler nasjonalpark, har den organiserte båttransporten vært en del av turen, f eks til Østre Bolæren på Nøtterøy eller Festningsholmen på Hvaler. I ytre Oslofjord er kulturminnene til stede over alt, og mange er interessert i historien vår. Det er noe eget å høre om et kulturminne når du står ved det, framfor å lese om det samme kulturminnet et annet sted. Engasjerte guider gir innblikk i hvordan folk levde før – og dette fenger både store og små.

src=http://www.oslofjorden.org/portal/pls/portal/docs/1/1870003.JPG

Padling ved Pernes i Fredrikstad kommune. Arrangementet var i samarbeid med speiderne.


Arrangementene er finansiert gjennom ulike støtteordninger, og mange hundre har deltatt. I oktober og november er det bare planlagt to helgearrangementer foreløpig, men flere kan komme til så følg med på våre facebooksider. Den 22. 10 tilbys publikum å være med på en historisk vandring opp Gjersøelva og 12.11 er det en familiedag på Verdens Ende.

 

src=http://www.oslofjorden.org/portal/pls/portal/docs/1/1872001.JPG

Akerøyadagen foregår på Festningsholmen rett ved Akerøya på Hvaler. Dette  er en fast tradisjon. Båt settes opp fra Fredrikstad i anledning dagen.

Publisert: 22-SEP-17 Utskriftsvennlig versjon
OSLOFJORDENS FRILUFTSRÅD - Vaterlandsveien 23 - 3470 Slemmestad- Telefon: 67 55 49 90 - E-post: oslofjf@online.no