Nå kan du være med på å gjøre en innsats for Oslofjorden ved å rydde plastpelleter og samtidig være med i trekningen av pengepremier.

Hendelsen

Natt til 23. februar kom skipet MV Trans Carrier opp i kraftig uvær på vei fra Rotterdam til Tananger i Norge. Noe av lasten forskjøv seg, og det ble slått hull på en container som inneholdt plastpelleter. Over 13 tonn plastkuler lekket ut i havet.

Opprydningen

Det har pågått en omfattende statlig oppryddingsaksjon for å fjerne pellet fra strandsonene. Den store Pelletjakten er en del av rederiets tiltak for å rydde opp.

Utfordringen

Plastpellet benyttes som råstoff til produksjon av en rekke plastprodukter. Pga pellet sin størrelse, havner de lett på avveie og ender opp i sjøen og på strendene våre. Pellet er ofte klar i fargen og kan se ut som fiskeegg eller andre små dyr. Dette gjør at pellet kan bli forvekslet med mat av sjøfugl, fisk og andre sjødyr.

Er du med å rydder gjør du en stor innsats for fjorden samtidig som du kan vinne 10.000 kroner!
Er du med å rydder gjør du en stor innsats for fjorden samtidig som du kan vinne 10.000 kroner!

 

Hvordan delta?

1. Finn en strand med pellet.
2. Fyll en flaske med minimum 10% pellet.
Finner du småsøppel på stranda, putt også dette i flasken.
3. Skriv navn og mobilnummer på flasken med sprittusj.
4. Bli med i trekningen av flotte premier. Hovedpremie 10.000 kr!

 

Finn en tønne

Foreløpig er det plassert ut mottakstønner her:

Moss: Fiskestranda, Reierbukta, Alby, Engholmbukta.

Råde: Husebystranda, Storesand på Oven.

Fredrikstad: Solviken (Engelsvikøya), Foten, Mærrapanna, Hankø (kiosken), Furuholmen (fergeleie), Djupeklo, Buvikstranda (Slevikkilen), Tangen (Kråkerøy), Elv og hav (Trippeveien 2)

 

 

PREMIE HVER UKE! HOVEDPREMIE 10.000
Send en utfordring til dine venner!

For å få  flest mulig til å bidra i oppryddingen settes vi stor pris på om du legger ut bilder. Hvorfor ikke utfordre venner til også å delta ! Bruk  gjerne #pelletjakten om du legger ut bilder.

Mer om pelleter i Oslofjorden