Vi oppfordrer til å plukke småplast – det er mer enn nok å ta av!

Små biter av plast finner man stort sett over alt.
Små biter av plast finner man stort sett over alt.

 

Årets Strandryddeuke er rett rundt hjørne og interessen for marin forsøpling har aldri vært større. I uke 18 kommer tusenvis av strandryddere til å være ute for å plukke søppel på strendene i Oslofjorden. Blir det nok søppel til alle kan en kanskje spørre seg. Svaret er JA! Det er mer enn nok søppel, men fokuset må kanskje være på den lille søpla som du ikke ser før du setter deg ned på knærne. Dette gjelder spesielt i Indre Oslofjord hvor mye av avfallet kommer fra overløp på renseanleggene, bygg- og anleggsvirksomhet og ikke minst fra oss forbrukere. Småsøpla er faktisk spesielt viktig å fjerne. For det første blir den raskere til mikroplast om vi ikke får fjernet den. Og for det andre så er denne småsøpla spesielt farlig for fisk og fugl.

 

Les også: Hvordan bidra – Aldri har det vært større interesse for å bidra i kampen mot marin forsøpling. Har du planer om å bidra med rydding, har vi  samlet noen viktige punkter og nyttige nettsider.

 

Tips: Ta med deg en liten Zip-pose på tur. Hvor mange plastpellets, q-tips, biofilmbærere, porsjonssnus og bokser og sigarettsneiper klarer du å finne?

Hold peker over bildet for å finne ut mer om plastbiten