Fotokonkurranse: Rodde seg til seier

Vi har gjennom sommerens fotokonkurranse «Hva er kystled for deg?»  fått tilsendt mange hundre flotte bilder, og et lite utvalg har nå blitt valgt ut som vinnere. Oda Kristine Gram sikret seg seieren med et fantastisk bilde fra Holmsbuprammen utenfor kystledhytta Bakkeskjær.

1. plass

Ro ro til Bakkeskjær!
Ro ro til Bakkeskjær!

Bildet fanget umiddelbart oppmerksomheten til samtlige i juryen, med elementer av kystkultur, fysisk aktivitet og friluftsliv. Her er det både samarbeid, glede og ekte kystledstemning! Jentene er på vei mot Bakkeskjær utenfor Holmsbu ytterst i Drammensfjorden. Men: Selv om hytta ligger nært land, vær påpasselige og husk redningsvestene neste gang! :-)

 

Oda vinner dermed førstepremien og et kystledgavekort på kr. 3000,- Vi gratulerer!

2. plass

Etter kveldsbadet
Etter kveldsbadet

Bildet ble sendt inn av Birgitte Dørum og er tatt på Bergholmen. Et tidløst sommerbilde av et barn på hyttetur, med mange morsomme elementer av kystkultur som uttrykker ekte kystledstemning! Bergholmen holdes åpen av geiter på beite og linselusa ved hytteveggen har sikkert blitt med på mange bilder fra øya i sommer. Hytta til venstre er Befalsboligen og på andre siden av bukta ser man Jacobinebua

Birgitte vinner dermed 2. premien og et kystledgavekort på kr. 2000,-

3. plass

Hytteliv!
Hytteliv!

Tredjeplassen ble sendt inn av Lone Lunemann som har tatt et koselig, velkomponert og morsomt bilde fra Fiskerhytta i Sandspollen. Det klarer å fange svært mange elementer av enkel hyttetur i en liten ramme; maten lages selv, man slapper av med bok, begge deler nytes ute i det fri, turskoene brukes flittig og til slutt må man vaske etter seg.

Lone vinner dermed 3. premien og kystledgavekort på kr. 1000,-

 

I tillegg kommer noen bonusbilder som nesten nådde til topps og som vi ønsker å trekke frem med ekstra hederlig omtale!

Heisann!
Heisann!

Kai Lande sendte inn dette herlige bildet av en gutt i hengekøye på Bergholmen. Bildet har fine linjer og farger, og oser av lekenhet, sommerstemning og familiehygge. Et bilde som sprer glede!

Fotografering av solnedgang
Fotografering av solnedgang

Dette bildet ble sendt inn av Kristin Maute, og er tatt på Rakke utenfor Stavern. Et skikkelig stemningsbilde av en familie som deler et øyeblikk sammen og nyter den fantastiske utsikten som er ved hyttene Grevlestua og Rakke. Mobilbruk er kanskje ikke formålet med kystleden, men når man har det fint tas gjerne telefonen opp. Teksten som fulgte bildet på Instagram: «Fotografering av solnedgang» sier sitt.

Struten!
Struten!

Dette bildet tatt av Yngvild Haugsten i ruskevær på Struten er gjenkjennelig for alle som har besøkt en værutsatt kystledhytte i regn og vind. Norsk sommer byr på mer enn bare sol og speilblank sjø! Struten er magisk i all slags vær!

Vi fikk inn mange svært gode bidrag til konkurransen og ønsker å rette en stor takk til alle dere som har sendt inn bilder og beskrivelser av hva kystled er for akkurat deg. Se flere herlige blinkskudd på #kystled2020 – Fortsett gjerne å bruke taggen og sende oss bilder ut høsten !

Les også: