Fra Sørenga: Akerselva, Skjælholmene, Ulvøya, Lindøya og Ildjernet

Kart utgangspunkt Sørenga

Turene er beskrevet med start fra Ormsund. Parkering med mulighet for å sette ut i båthavna eller på andre siden av veien rett fra fjellet. Merk at båthavna stenges om natta.

OBS! Vær oppmerksom på til dels stor båttrafikk i området!

Sørenga–Bispevika–Akerselva

Avstand: ca 2,5 km. Tid: 1 time 
Vil du på nærtur med kajakk er det mulig på denne turen. Langs bryggene inn mot operaen og inn utløpet av Akerselva. Når du kommer innover er det litt skummelt innover undergangen, og når du er gjennom er du plutselig midt på Grønland! Padle til du møter første fossen. Morsom tur for deg som vil ha en litt annen padleopplevelse. OBS: Akerselva vil tidvis være stengt på grunn av byggearbeid.

Sørenga – rundt Hovedøya

Avstand: ca 5 km. Tid ca 1,5 time

Dette er en enkel tur, der du er nært til øyene og fjordlivet. Passer godt for deg som vil ha en kort tur eller er ganske ny som padler. Underveis kan du gå i land på Hovedøya og ta et bad.

Sørenga–Hovedøya–Lindøya–Nakkholmen

Avstand: ca 8 km. Tid ca 2,5 timer 
Spennende, men enkel tur rundt de flotte øyene i Indre Oslofjord. Småidyll med sommerhyttene godt blandet med dagens bruk. Her yrer det av liv om sommeren. Det er flere steder å gå i land for å hvile eller ta en dukkert.

Sørenga rundt Hovedøya og Gressholmen

Avstand ca 9 km. Tid: ca 2,5 timer 
Både Hovedøya og Gressholmen er rike på historie. Ta en rolig padletur rundt, samtidig som du ser deg om langs øyene. Har du tid kan du også gå i land. Ved Rambergøya er det fin badeplass, og på Gressholmen er det en kro du kan benytte. 

Sørenga–Huk–Sørenga

Avstand: 10,5 km. Tid: 2,5 timer 
Vil du se de vestre delene av fjorden, kan du ta denne turen. Her ser du hele hovedleia for Oslofjorden, med et yrende båtliv. Dyna fyr ligger som et tydelig landemerke, så du ser lett hvor du burde krysse. Huk er et passelig sted og gå i land for rast og bad. Vær spesielt oppmerksom på stor båttrafikk når du krysser.

Sørenga–Langøyene–Bleikøya–Malmøykalven

Avstand ca 13 km. Tid: ca 4 timer
På denne turen holder du deg nært land og får oppleve de innerste og sørligste av øyene. Du kan gå i land på Malmøya for en hvil. I bukta innenfor Malmøya, «Paddehavet», har du et yrende båtliv om sommeren. Padle ut gjennom det spennende Ormøysund og få en ekstra opplevelse på turen.

Sørenga–Hovedøya–Gressholmen– Skjælholmene

Avstand: ca 15,5 km. Tid: ca 4,5 timer 
Dette er en tur for deg som vil ha med hele øyriket i østre del av fjorden. Sett av en halv dag og opplev perlene som ligger her. Turen er variert, fra sommeridyll på Gressholmen til nakne holmer og havfølelse ytterst ved Skjælholmene. Underveis er det mange flotte ilandstigningsplasser, og stopper du på Langøyene eller Gressholmen kan du til og med få kjøpt deg en is!

Padlevettregler

  1. Bruk padlevest
  2. Velg passende kajakk og utstyr
  3. Sjekk værmelding
  4. Vær bevisst egne ferdigheter
  5. Kle deg etter vanntemperaturen
  6. Si i fra hvor du padler
  7. Vær synlig på vannet
  8. Husk vikeplikt og avstand til andre båter
  9. Øv på redningsteknikker
  10. Vær miljøbevisst – praktiser sporløs ferdsel

Rutene er utarbeidet i samarbeid med