Bestemorstua i solnedgang
Bestemorstua i solnedgang

Oppdatering 24.06.2020: Alle Kystledhyttene har nå gjenåpnet!

I en tid hvor natur, friluftsliv og kortreist avkobling er viktigere enn noensinne ønsker Oslofjordens Friluftsråd at flest mulig skal få muligheten til å besøke kystledhyttene våre. De fleste av våre kystledhytter har nå åpnet, og det har blitt utarbeidet nye rutiner og retningslinjer for gjester, driverorganisasjoner og tilsynsvakter. Oversikt over åpne og stengte hytter finner du i listen «Åpne hytter» på denne siden.

For at alle skal få trygge og gode opphold på kystledhyttene er det viktig at også gjestene tar ansvar for smittevernet. Denne egenerklæringen inneholder retningslinjer du godtar hvis du vil gjennomføre et kystledopphold. Alle med aktive bookinger av en kystledhytte mottar denne informasjonen, og OF forventer at dette er lest og forstått før oppholdet gjennomføres.

Leietakers plikter

– Leietaker plikter å følge råd og anbefalinger fra Folkehelseinstituttet for smittevern og overholde OFs renholdsrutiner.

– Leietaker plikter å gjøre en vurdering av hvorvidt turen er forsvarlig å gjennomføre for sitt reisefølge.

– Leietaker er ansvarlig for at ingen i reisefølge har symptomer på Covid-19 eller er i karantene.

– Leietaker er ansvarlig for å opplyse de øvrige gjestene i reisefølget om retningslinjene for smitteverntiltak for gjester på kystledhyttene.

– Dersom en gjest får symptomer eller blir syk under eller i etterkant av oppholdet, må OF varsles om dette umiddelbart. Varsle via e-post booking@oslofjf.no, med informasjon om aktuell hytte og dato. Informasjonen vil ikke bli lagret, og brukes utelukkende til å gjennomføre nødvendige tiltak.

  

Smittevern i Kystled Oslofjorden

– Følg de nasjonale retningslinjene for smittevern. Vask hendene grundig og ofte med såpe og vann, eller håndsprit dersom såpe og vann ikke er tilgjengelig. Unngå å hoste eller nyse i retning andre mennesker, bruk et papirtørkle om du har dette tilgjengelig.

– Alle gjester skal benytte eget sengetøy, det er ikke tillatt å kun bruke sengetøy som allerede ligger på sengene.

– Alle gjester skal medbringe egne håndklær til oppvask og håndvask, og skal ta disse med hjem igjen etter oppholdet.

– Alle gjester skal rengjøre ekstra godt etter seg, med særlig fokus på kontaktflater som berøres ofte, som kjøkkenbenk, kraner, dørhåndtak, lysbrytere, toalett og baderom. Husk også rengjøring av årer og annet utstyr som er benyttet under oppholdet. Oppslag med vaskerutiner finner du i hytta når du ankommer.

– Dersom hytta er dårlig rengjort av gjester som har benyttet hytta før deg må dette meldes inn til OF. Gebyr må påberegnes for gjester som ikke har rengjort godt nok.

 

Generelle oppfordringer

Vi oppfordrer alle våre gjester til å følge rutinene for smittevern også når de er på tur i friområder og kyststier under oppholdet.

Vi setter pris på din innsats for å gi alle et trygt og godt opphold på hyttene våre, og ønsker deg en riktig fin kystledtur i 2020!

Sammen med våre samarbeidskommuner følger vi nøye med på de nasjonale retningslinjene og vi vil åpne flere hytter så snart dette er forsvarlig. Listen som viser  åpne hytter oppdateres fortløpende.

Benytt den utplasserte håndspriten ved ankomst og ellers ved behov.

Hver kystledhytte skal være utstyrt med nødvendig vaskemidler og tilhørende utstyr:

– Engangskluter for mindre flater
– Rengjøringsmidler for mindre flater
– Desinfeksjonsmiddel for kontaktflater
– Moppesystem med wipes for gulvvask
– Oppvaskmiddel
– Håndsåpe

 

Alle gjester må vaske grundig etter seg, med særlig fokus på kontaktflater som berøres ofte. Fokusområder er kjøkkenbenk, kraner, dørhåndtak, lysbrytere, toalett og baderom. Husk også årer og annet utstyr som er benyttet under oppholdet.

Vask på følgende måte:

– Jobb deg fra rene overflater til urene overflater.

– Bytt kluter ofte og minimum mellom hvert rom.

– Desinfiser kontaktflater som det siste du gjør i vaskeprosessen.

– Alle kontaktflater som berøres ofte skal desinfiseres med utplassert vaskemiddel, minimum ved avreise. Følg instruksjon på beholderen.

– På hytter med oppvaskmaskin skal denne benyttes, på høyest mulig temperaturinnstilling. Dersom oppvaskmaskinen må tømmes underveis i oppholdet, vær nøye med håndhygiene. Oppvaskmaskinen skal kjøres før du drar fra hytta, men den ferdig vaskede maskinen skal ikke tømmes ved avreise – dette gjøres av neste gjest.

– På grunn av smittefare mellom kluter er alle vanlige kluter og håndklær fjernet fra hyttene. Gjester må selv medbringe egne håndklær til håndvask og oppvask og ta disse med hjem igjen etter oppholdet. Engangskluter skal kastes sammen med restavfall.

Husk fokusområder/ofte berørte kontaktflater som:

  • – Dørhåndtak og området rundt
  • – Brytere
  • – Dispensere
  • – Kraner
  • – Toaletter
  • – Bordoverflater

Noen vanlige spørsmål og svar

  • Jeg har bestilt opphold på en hytte som er åpen, hva gjør jeg?

Du vil motta en e-post fra oss med en egenerklæring og vaskeinstruks en uke før oppholdet ditt. Vi forventer at denne er lest og forstått før du reiser på tur. Kystledoppholdet kan deretter gjennomføres som planlagt .

  • Jeg har bestilt opphold på en hytte som er stengt, hva gjør jeg?

Har du booket opphold på en hytte i perioden fram til 1.juli som ikke står på listen over åpne hytter pr. dags dato kan du ta kontakt med oss for å avbestille og få full refusjon for innbetalt leiebeløp. Listen over hvilke hytter som åpner oppdateres fortløpende, og det kan skje at hytta du har booket likevel vil åpne før 1.juli. Datoen vil da være ledig for booking for alle, og du vil ikke ha fortrinnsrett på å leie hytta igjen. Vi anbefaler vi deg av den grunn å avvente med avbestillingen så lenge som mulig dersom du har anledning til det.

  • Jeg ønsker å bestille opphold på en hytte i sommer, hva gjør jeg?

Det er mulig å booke opphold i sommer på alle hytter som nå er åpne, se listen til venstre. For å booke går du inn via hytteoversikten.

  • Jeg ønsker å avbestille opphold på en hytte i sommer, hva gjør jeg?

I utgangspunktet gjelder vanlige avbestillingsregler. Dersom hytta ikke åpner vil du få refundert innbetalt leiebeløp i sin helhet.

 

Har du flere spørsmål om et opphold send oss en e-post på booking@oslofjf.nomailto:booking@oslofjf.no