Kadettangen - Svartodden

Fra vandring rett ved E18 til stille og rolige omgivelser langs områder som føles uberørte. 
Område: Indre Oslofjord
Kommune: Bærum

Tematiske kartlag

Alle
Kyststier
Kystledhytter
Steder man kan telte
Svaibøyer
Utsiktspunkt
Kajakkstativ
Kajakkutsettingssteder
Ryddestasjoner
Severdighet
Parkering

Tilgjengelighet på strekningen

Hele strekninger er tilgjengelig med barnevogn. Strekningen Svartodden – Sjøholmen   har noen punkter som er litt bratte mellom Sandkroken og Hennie Onstad, ellers er hele strekningen tilgjengelig med rullestol. 4 km.

 

Kadettangen – Sjøholmen 1.2 km

Alleen opp til Alby
Mellom Sjøholmen og Sandvika snirkler stien seg langs E18

Rett før brua ut til Kalvøya starter turen gjennom Kadettangen friområde. Om du ikke har vært her på en stund vil du ikke kjenne deg igjen! Det investert mange millioner på å utvide og oppgradere området. Stien følger bukta inn mot rådhuset på asfalt og krysser på ny under motorveibrua rett før Danmark, den vesle øya bare noen meter fra land. Her har det vært bolighus før det på 1920-tallet ble anlagt sjøbad. Man går videre på gangvei på innsiden av småbåthavna. Den lille resten av Lakseberget passeres. Lakseberget ved Sandvika var opprinnelig en fjellknaus hvor det ble satt laksegarn. Berget ble sprengt bort for å gi plass til E18. Til Sjøholmen er det nå 450 meter videre langs bukta. Dette var opprinnelig et småbruk utskilt fra Blommenholm gård. Bygningen er fra 1899. Nå er det kafé, galleri, barnekunstgalleri m.m. Les mer om åpningstider og hva som skjer her 

Sjøholmen – Svartodden (inkludert Høvikodden) 2.8 km

Spissen av Høvikodden
Spissen av Høvikodden

Etter Sjøholmen fjerner man seg fra E 18, og etter noen hundre meter passeres Solvik båthavn. Rundt bukta kommer man inn på området til Hennie Onstad kunstsenter. Her går stien på tilrettelagte turveier med grus. Mer om kunstsenteret og kaféen . På sør-østsiden av museet er det en sandstrand hvor man kan ta seg en dukkert. Her er det også toalett. Om du ikke ønsker sandstrand, er det mulig å finne seg et egnet sted på svabergene. Kyststien går på opparbeidet grusvei ytterst på odden og mister ca. 10 høydemeter ned til Sandkroken. Herfra er det nesten 500 meter bort til Veritas.

Ved Veritas
Ved Veritas

Opparbeidet sti med grus går rett ved strandkanten helt til Veritas. På strekningen er det ingen bygninger og furu og løvskog i bakkant, i forkant er det sandstrand. Denne strekningen er populær! Stien går på en brygge forbi Veritas. Rett etter er det en stor gressplen og tilrettelagte turveier, egnet for rullestolbrukere (evt. med ledsager). Her kan man få med seg litt industrihistorie med Høvik glassverk. Det er opparbeidet sti i strandkanten til Svartodden, et par hundre meter øst for Veritas.

 

Stien videre…

Har du gått på kyststien på Kadettangen – Svartodden – del din erfaring!

Å oppdage

  • Høvikodden med sandkroken – et herlig sted for en tur
  • Hennie Onstad kunstsenter
  • Sjøholmen
  • «Nye» Kadettangen friområde

Til stien

Parkering

  • Kadettangen (også HC)
  • Høvikodden  (også HC)

Kollektivt

  • Til kadettangen er det ca 800 meter å gå fra Sandvika stasjon (tog).
  • Tilsvarende med buss er noen meter kortere fra Sandvika bussterminal.
  • Bussforbindelse Sandvika – Veritas.