Leangbukta - Holmenskjæra

Fra gangvei i strandkanten via ikonisk badested til stier gjennom skog og boligområder
Område: Indre Oslofjord
Kommune: Asker

Tematiske kartlag

Alle
Kyststier
Kystledhytter
Steder man kan telte
Svaibøyer
Utsiktspunkt
Kajakkstativ
Kajakkutsettingssteder
Ryddestasjoner
Severdighet
Parkering

Leangbukta – Hvalstrand bad 2.0 km

Leangbukta. Stien følger bukta på gangvei langs Slemmestadveien.
Leangbukta. Stien følger bukta på gangvei langs Slemmestadveien.

Fra sør kommer kyststien inn fra Løkneshalvøya og følger en jordekant over en gresskledt strandflekk og kommer inn på området innen for båthavna hvor flere bedrifter, de fleste med tilknytning til båtliv, holder hus. Midt inne på området gjør stien en knekk opp mot veien og følger en bratt asfaltert vei. Man følger Slemmestadveien helt til avkjøringen til Hvalstrand bad. Hele veien går stien helt i strandkanten. Det meste av veien er gang- og sykkelvei med asfalt. Inn til Hvalstrand følges grusvei og sti i strandkanten.

Hvalstrand – Leangbukta i rullestol

Bortsett fra at det er litt mye helling ned til Lenangbukta er hele strekningen mulig å ta seg frem på med rullestol. Inn til Hvalstrand bad følges bilveien.

Hvalstrand bad – Holmenskjæret 1.7 km

Hvalstrand en sommerdag.
Hvalstrand en sommerdag.
Hvalstrand bad er en av de mest besøkte badestrendene i Indre fjord. Asker kommune om stranda: Flott badestrand med egen parkering, sandstrand, sletter og knauser. Her finnes også badetrapp, handicap-rampe, molo og brygge, stupetårn, toalett og piknikbord. Hvalstrand er sertifisert for Blått flagg. Hvalstrand huser dessuten en av Norges mest tidstypiske funkisrestauranter med både uteservering og kioskdrift – et sted med lange tradisjoner.

Fra stranda går stien forbi det ikoniske stupetårnet og følger ganske nær vannkanten ca 200 meter, før man følger sti gjennom et skogparti oppover mot boligfeltet Hvalsbakken på toppen av åsen. Veien Syverstadkollen følges i overkant av 400 meter. Der veien svinger krapt og det begynner å bli bratt, følger kyststien en liten sti rett nordover og igjen over til en del av Syverstadkollen. Den går rett mot vannet og stien ligger i strandkanten i en liten bukt sør for Holmen fjordhotell og passerer lokalene til Asker skiklubbs kajakkgruppe. Herfra går kyststien i skogen opp en liten kolle og passerer hotellet og følger Devikveien mot Holmenskjæret.

Asker kommune om stranda: Badeplass ved Holmensenteret med sandstrand og knauser. Her finnes badeflåte, stupebrett, lekeapparater, og toalett. Den nye Holmen svømmehall ligger på området. Holmenskjæret har kildesortering i nedgravd avfallsløsning. Holmenskjæret er sertifisert med Blått Flagg.

 

Andre turer i området:

Har du gått på kyststien på Leangbukta – Holmenskjæra – del din erfaring!

Å oppdage

  • Leangbukta – lang strekning som er lett å gå eller trille
  • Hvalstrand bad –   Restaurant i funkisstil, populær badestrand med ikonisk stupetårn.
  • Holmenskjæret – populær badestrand

Til stien

Parkeing

Det er parkering ved Holmeskjæret, Hvalstrandbad og ved Leangbukta (mot betaling)

Kollektivt:

Bussforbindelse hele strekningen.