Gode dager på hytta

I vår digitale hverdag lagres minneverdige øyeblikk på Facebook, Instagram og i andre digitale medier. Men det er noe helt eget ved å sitte og bla i en fysisk hyttebok, og se på hva de som var der før deg har skrevet ned, og selv skrive litt om hva man har gjort, sett og opplevd på tur.

Les mer >

Mølen, OFs første friområde

Midt i Oslofjorden ligger Mølen, OFs første friområde. Denne artikkelen gir et innblikk i øyas mangfoldige kvaliteter. Tekst og bilder i denne artikkelen er i april 2022 satt opp rundt på øya.

Les mer >

Friluftsliv i koronaens tid

I mars 2020 stengte Norge. Vi måtte sitte hjemme og holde oss unna venner og kjente. Men det er en kjent og kjær venn som aldri svikter − nemlig naturen. Artikkel fra årsrapport for 2021

Les mer >

Ommen - historien til et friområde

Ommen ble kjøpt av Oslofjordens Friluftsråd i 1935. Med det ble plassen reddet fra sannsynlig nedbygging.

Les mer >

13,2 tonn pelleter over bord

En februarnatt inntraff en ulykke der det ble slått hull i en container på et lasteskip. 13,2 tonn med plastpelleter lakk ut i sjøen. Plast brytes ikke ned i naturen, men omdannes til stadig mindre partikler som tiltrekker seg miljøgifter, spises av dyr og hoper seg opp i næringskjeden. Trolig vil plastpelletene være en del av forsøplingsbildet i Oslofjorden i generasjoner.

Les mer >

10 tips til steder du kan padle

Oslofjorden er full av steder å oppdage. Her er ti steder vi anbefaler å padle

Les mer >

10 tips til herlige kyststier

Oslofjorden er full av steder å oppdage. Her er ti turer langs kyststien vi anbefaler.

Les mer >

10 tips for sommer ved Oslofjorden

Dette kan bli tidenes Oslofjord-sommer. Vi har satt opp en liste på ti anbefalinger for at Oslofjorden skal takle ekstra stor pågang.

Les mer >

Fred og friluftsliv

Det har gått 75 år siden freden kom til Norge. Noen av heltene fra motstandsarbeidet viet senere store deler av livet til å kjempe for friluftslivets vilkår.

Les mer >

Bygging og arealbruk i Oslofjorden

Bit for bit gjøres Oslofjorden mindre tilgjengelig. På tross av byggeforbud har det likevel foregått en utstrakt nedbygging og dermed en forringelse av verneverdier og muligheter for allmenn rekreasjon. Her kan du sjekk tallene for din kommune.

Les mer >

Brukerundersøkelse: Gjester på kystledhytter er fornøyde!

Gjestene på kystledhyttene har gitt oss gode tilbakemeldinger. Naturopplevelse er det viktigste kriteriet for hyttevalg.

Les mer >

Hvordan påvirker sjøen, innsjøer og elver folks helse?

Britiske forskere har funnet ut at områder som har vann i en eller annen form, som sjøen, elver, dammer og til og med installasjoner som fontener i byer, har vist seg å ha effekt på velvære

Les mer >

Friluftshus på Storesand!

Oslofjordens Friluftsråd er i ferd med å realisere et storstilt ansiktsløft på Storesand. Storesand friluftshus skal være et turmål for alle – året rundt! Målet med friluftshuset er å gi Storesand et bygg som samler service til friluftslivet og informasjonsformidling under ett.

Les mer >

Høyesterettsdom styrker kyststien

Kyststier er viktige friluftstiltak som i stor grad styrker turmulighetene i nærmiljøet. Høyesterettsdommen på Fjellstrand på Nesodden styrker allmennhetens bruk av strandsonen på fem måter...

Les mer >

Det å legge til rette for alle er å bekjempe fattigdom

Den sterke økningen i tallet på familier som har bedt om gratis ferie hos Røde kors og andre sommeren 2018 er tankevekkende. Det meldes om rekordpågang av økonomisk vanskeligstilte familier.

Les mer >

Store Råholmen

Skjærgården vest for Kråkerøy har en mengde herlige blankskurte svaberg, men også et unikt kulturminne med referanser til seiersmonumentet Germania som Hitler ville oppføre.

Les mer >

Læring i friluft

Hvert år opplever rundt 600 femteklassinger i Larvik historiske Malmøya på nært hold. Tilbud om uteskole i fjæra og om bord på ei gammel losskøyte er årets høydepunkt for elevene.

Les mer >

1933: Oppstarten - Oslofjordens strandproblem

Oslofjordens Friluftsråd ble til i 1933. Her er historien som gir innblikk i hvorfor man trengte friluftsrådet

Les mer >

Fokus på Stillehavsøsters

Sommeren 2018 var året stillehavsøstersen for alvor ble en del av OFs hverdag. Stillehavsøstersen truer naturmiljøet og er en fare for badende med sine sylskarpe kanter. Gjennom et pilotprosjekt igangsatt av Vestfold fylkeskommune, i samarbeid med Fylkesmannen i Vestfold og Oslofjordens friluftslivråd, har flere ryddedugnader blitt organisert. Andre fylker kommer etter.

Les mer >

På jakt etter Bolærnes skatter

Har du tatt deg tid til å utforske Bolærne i Nøtterøy-skjærgården? Øyene utgjør en viktig del av Færder nasjonalpark. Få andre steder kan vise til så rik kulturhistorie, artsmangfold og turmuligheter...

Les mer >

Kulturhistorien løftet inn i kystleden

Flere tusen dugnadstimer har gjort Brekke skole til en kystledhytte der byggets unike historie kommer fram

Les mer >

Kartlegging og verdsetting

Sentralisering og fortetting legger stort press på grøntarealer i kommunene. Hvis ikke områdene kartlegges, står viktige friluftsområder i fare for å bli bygget ned. OF har vært engasjert som prosjektkoordinator.

Les mer >

One Reply to “Nettmagasin for fjorden og friluftslivet”

  1. Oppløftende å lese om Fjellstranddommen. Bor i Tønsberg og bruker nærområdene på Nøtterøy, Tjøme og Hvasser. Gikk nylig strekningen langs Vrengensundet og oppdaget at det var bygget mange nye boliger. De nyeste boligfeltene manglet også de små «smettene» som var vanligere før da folk brukte beina mer. Tidligere var også en del av strekningen merket kyststi. I disse Corona-tider vil vi også ha behov for flere stier i nærmiljøet.

Legg igjen en kommentar