Søndre Langåra ligger rett ved skipsleden

Smittevern og renhold

For at alle skal få trygge og gode opphold på kystledhyttene er det viktig at også gjestene tar ansvar for smittevern. Under finner du retningslinjer vi forventer at du som gjest har satt deg inn i og godtar før du gjennomfører et kystledopphold.

Leietakers plikter

Leietaker plikter å følge nasjonale og kommunale pålegg og anbefalinger og å overholde OFs renholdsinstruks for kystledhyttene.

Leietaker plikter å gjøre en vurdering av hvorvidt turen er forsvarlig å gjennomføre for sitt reisefølge.

Leietaker er ansvarlig for at ingen i reisefølge har symptomer på Covid-19 eller er i karantene/isolasjon.

Leietaker er ansvarlig for å opplyse de øvrige gjestene i reisefølget om retningslinjene for smitteverntiltak for gjester på kystledhyttene.

 

Smitteverntiltak

Alle gjester skal benytte eget sengetøy, det er ikke tillatt å kun bruke sengetøy som allerede ligger på sengene.

Alle gjester oppfordres til å medbringe egne håndklær og kluter til gulvvask, oppvask og håndvask. Disse skal tas med hjem igjen etter oppholdet.

Alle gjester skal følge renholdsinstruks for kystledhyttene

Dersom hytta er dårlig rengjort av gjester som har benyttet hytta før deg må dette meldes inn til OF. Gebyr må påberegnes for gjester som ikke har rengjort godt nok.

Vi oppfordrer alle våre gjester til å være bevisst på smittevern også når de er på tur i friområder og kyststier under oppholdet.

Husk at god rengjøring med såpe og vann, både av hender og overflater, er effektivt mot virus og bakterier. Vask hendene grundig og ofte med såpe og vann – god håndhygiene er også viktig for godt renhold ellers.

Benytt den utplasserte håndspriten ved ankomst og ellers ved behov.

Alle gjester må vaske grundig etter seg, med særlig fokus på kontaktflater som berøres ofte. Fokusområder er kjøkkenbenk, kraner, dørhåndtak, lysbrytere, toalett og baderom. Husk også årer og annet utstyr som er benyttet under oppholdet.

Hver kystledhytte er utstyrt med nødvendig vaskemidler og tilhørende utstyr som benyttes til gjengjøring.

Slik vasker du – overflater:

  • – Jobb deg fra rene overflater til urene overflater
  • – Bytt/skyll kluter ofte og minimum mellom hvert rom
  • – Gå over kontaktflater som det siste du gjør i vaskeprosessen

 

Slik vasker du – oppvask:

Instruks for oppvask kystled

Vi setter pris på din innsats for å gi alle et trygt og godt opphold på hyttene våre, og ønsker deg en riktig fin kystledtur!

Her finner du informasjon om hva som gjelder om du må avbestille et planlagt opphold: Betingelser og vilkår – Oslofjordens Friluftsråd