Midt i leden

Smittevern i Kystleden

Koronasituasjonen krever fortsatt tiltak for smittevern, og vi har utarbeidet instrukser for både gjester og tilsynsvakter som er tilpasset situasjonen og kystledhyttene.

For at alle skal få trygge og gode opphold på kystledhyttene har også gjestene et viktig ansvar for smittevernet – oppdater deg på de siste tiltakene og følg nasjonale og regionale retningslinjer.  Skulle det være ulikhet mellom tiltakene i hyttekommune og din hjemkommune gjelder de tiltakene som er strengest.

Under finner du viktig informasjon vi forventer at du som gjest har satt deg inn i før du gjennomfører et kystledopphold.

Vi setter pris på din innsats for å gi alle et trygt og godt opphold på hyttene våre, og ønsker deg en riktig fin kystledtur i 2021!

  • Denne egenerklæringen inneholder retningslinjer du godtar hvis du vil gjennomføre et kystledopphold.
  • Alle med aktive bookinger av en kystledhytte mottar denne informasjonen, og OF forventer at dette er lest og forstått før oppholdet gjennomføres.

Leietakers plikter

– Leietaker plikter å følge nasjonale og kommunale pålegg og anbefalinger og å overholde OFs renholdsrutiner.

– Leietaker plikter å gjøre en vurdering av hvorvidt turen er forsvarlig å gjennomføre for sitt reisefølge.

– Leietaker er ansvarlig for at ingen i reisefølge har symptomer på Covid-19 eller er i karantene.

– Leietaker er ansvarlig for å opplyse de øvrige gjestene i reisefølget om retningslinjene for smitteverntiltak for gjester på kystledhyttene.

– Dersom en gjest får symptomer eller blir syk under eller i etterkant av oppholdet, må OF varsles om dette umiddelbart. Varsle via e-post kystled@oslofjf.no, med informasjon om aktuell hytte og dato. Informasjonen vil ikke bli lagret, og brukes utelukkende til å gjennomføre nødvendige tiltak.

 Smittevernstilak

– Alle gjester skal benytte eget sengetøy, det er ikke tillatt å kun bruke sengetøy som allerede ligger på sengene.

– Alle gjester skal medbringe egne håndklær og kluter til gulvvask, oppvask og håndvask. Disse skal tas med hjem igjen etter oppholdet.

– Alle gjester skal rengjøre ekstra godt etter seg, med særlig fokus på kontaktflater som berøres ofte, som kjøkkenbenk, kraner, dørhåndtak, lysbrytere, toalett og baderom. Husk også rengjøring av årer og annet utstyr som er benyttet under oppholdet. Oppslag med vaskerutiner finner du i hytta når du ankommer.

– Dersom hytta er dårlig rengjort av gjester som har benyttet hytta før deg må dette meldes inn til OF. Gebyr må påberegnes for gjester som ikke har rengjort godt nok.

– Vi oppfordrer alle våre gjester til å være bevisst på smittevern også når de er på tur i friområder og kyststier under oppholdet.

Denne instruksen er å finne på alle kystledhyttene.  Vi forventer at alle gjester gjør seg kjent med den og gjør sitt beste for å overholde smitteverntiltakene.

Husk at god rengjøring med såpe og vann, både av hender og overflater, er effektivt mot Covid-19-viruset. Vask hendene grundig og ofte med såpe og vann – god håndhygiene er også viktig for godt renhold ellers.

Benytt den utplasserte håndspriten ved ankomst og ellers ved behov.

Alle gjester må vaske grundig etter seg, med særlig fokus på kontaktflater som berøres ofte. Fokusområder er kjøkkenbenk, kraner, dørhåndtak, lysbrytere, toalett og baderom. Husk også årer og annet utstyr som er benyttet under oppholdet.

Hver kystledhytte er utstyrt med nødvendig vaskemidler og tilhørende utstyr:

  • – Engangskluter for mindre flater
  • – Desinfeksjonsmiddel for kontaktflater
  • – Rengjøringsmidler for gulv og andre overflater
  • – Oppvaskmiddel
  • – Håndsåpe

 

På grunn av smittefare er alle vanlige kluter og håndklær fjernet fra hyttene. Gjester må selv medbringe egne kluter/håndklær til gulvvask og oppvask og ta disse med hjem igjen etter oppholdet. Engangskluter skal kastes sammen med restavfall.

Slik vasker du

  • – Jobb deg fra rene overflater til urene overflater
  • – Bytt/skyll kluter ofte og minimum mellom hvert rom
  • – Desinfiser kontaktflater som det siste du gjør i vaskeprosessen

 

Alle kontaktflater som berøres ofte skal desinfiseres med utplassert desinfeksjonsmiddel som det siste vaskepunktet før avreise. Følg instruksjon på utplassert desinfeksjonsmiddel.

Instruks for oppvask kystled

Her finner du informasjon om hva som gjelder om du må avbestille et planlagt opphold: Betingelser og vilkår – Oslofjordens Friluftsråd