Sommerens fotokonkurranse

 

Sommeren er her og det er på tide å lansere årets store fotokonkurranse! Skal du på kystledtur i år og har lyst til å være med i trekningen av flotte premier? 

 

Tema for årets fotokonkurranse er «Kystledhyttene før og nå». Før de 67 unike stedene som utgjør Kystled Oslofjorden ble kystledhytter hadde de et annet bruksområde. Noen var militære eiendommer, andre var fyrstasjoner i drift eller privateide hytter. Felles for alle er at de har en historie, en historie vi forsøker å samle inn og dokumentere. På mange av stedene har vi bilder fra tidligere bruk, som for eksempel her fra Heidehaugen ved Bunnefjorden og Tiern på Hovedøya.

Heidehaugen 1940- tallet: Kaffeslabberas i hagen, 1940-tallet.
Heidehaugen i dag: Utsikt fra verandaen
Heidehaugen idag: Utsikt fra verandaen.

I år har vi lyst til å få inn fotobidrag som viser hvordan kystledhyttene blir brukt i dag. Hva slags aktivitet innbyr stedene til? Hva liker du aller best å gjøre når du er på kystledtur? Send oss dine beste forslag med kort beskrivende tekst, enten det er snakk om krabbefiske, bading, turer langs kyststien, skuing utover Oslofjorden eller bare avslappende kvelder på hytta med familie eller gode venner til foto@oslofjf.no.

 

Hovedøya: Utsikt mot Oslo rådhus fra Hovedøya, ca. 1960.
Utsikt mot Oslo rådhus fra Hovedøya i 2021. Bildet av badende kystledgjester på Tiern var vinnerbidraget i fjorårets fotokonkurranse.
Utsikt mot Oslo rådhus fra Hovedøya i 2021. Bildet av badende kystledgjester på Tiern var vinnerbidraget i fjorårets fotokonkurranse. Foto: Simen Waagsether

Alle som deltar, kan også publisere sitt eget bidrag på Facebook eller Instagram med emneknagg #kystled2022

 

13. september

Vinneren kåres 13.september og du kan vinne flotte, friluftsrelaterte premier. Vi kårer noen finalister underveis i løpet av sommeren som publiseres på våre nettsider.

Regler

• Bildene må være tatt i forbindelse med ditt opphold på en kystledhytte.
• Du kan kun delta med bilder du selv har fotografert.
• Det er innsenders ansvar å sørge for å få tillatelse til offentliggjøring av eventuelt andre personer på bildet.
• Ved bilder av barn under 15 år må foreldrene gi samtykke til publisering.
• I forbindelse med markedsføring og omtale av konkurransen forbeholder OF seg retten til å offentliggjøre bildene på egne kommunikasjonskanaler.
Vi ønsker alle en riktig fin kystledsommer, og lykke til med fotograferingen!