Telting på Lindholmen i Tønsbergfjorden.

På denne siden har vi samlet steder det er fint å telte eller overnatte i hengekøye. Dette er ikke tradisjonelle campingplasser, men egnede steder man kan sette opp et telt eller hengekøye ved fjorden. 

Dra på tur, men vis hensyn

Det er lov å dra på tur, men merk at det kan være andre regler og føringer som gjelder. Sjekk hva som gjelder i den kommunen du skal reise til. Noen steder kan det være strengere begrensinger på antall telt som kan settes opp og det kan være forhåndsbestilling av plass.  Følg smittevernregler, adferdregler for verneområder, regler som gjelder i allemannsretten og friluftsloven , sunn fornuft og  ikke minst vær hyggelig mot dem du møter ute. Husk sporløs ferdsel!

Oppdatert 19. april 2021.

Egnede steder det er lov å sette opp telt og gode startpunkter for en padletur

Tematiske kartlag

Alle
Steder man kan telte
Kajakkutsettingssteder
Parkering

Indre fjord

Fakta
 • Vann
 • Toaletter
Parkering

Ca 500 meter unna (Arnestadveien, parkering mot avgift)

Kollektivt

Det er mulig å ta båt fra Oslo til Vollen og gå derfra, eller buss til Vollen eller Arnestad.

 

Asker kommune om telting 

Om sommeren er dette en populær badeplass. Her er det lett kupert og en liten skog ute på tangen.

 

Adkomst og parkering

Ta av fra Slemmestadveien ved Vollen idrettspark. Følg Håkavikveien til parkeringsplass like før innkjøring til Nansentunet musikkbarnehage.

Fakta
 • Vann
 • Toaletter

Asker kommune om telting 

Ommen på Nesoddlandets vestside er opprinnelig en strandsitterplass fra slutten av 1700-tallet. I 1935 kjøpet Oslofjordens Friluftsråd hele det 67 dekar store området og det ble friområde. Denne delen av Nesodden er kuppert og det er bratt ned fra veien, men når du først har kommet deg ned er det slett og fine teltforhold. Fra parkering er det ca 10 minutter ned trappene til vannet. Kommer du med kajakk kan du gå i land i bukta rett nord for dampskipsbrygga.

Fakta
 • Toalett
 • Vannpumpe utenfor kystledhytta Ommen og Veslestua.
 • Kystledhytta Vestli ligger også på Ommen
 • Bålplass ved damskipsbrygga
 • Rutebåtanløp om sommeren.

Hvor: Ca 1,5 km nord for Brevik, på vestsiden av Bunnefjorden (Frogn kommune). Området kalles også Slora.

Til stedet: Parkering i nærheten. Velegnet å komme i land med kajakk.

Faciliteter: WC, vann, renovasjon. Egnet for telt og hengekøye.

Hvor: 3 km sørøst for Sætre.

Til stedet: Ta av fra E134 (tidligere Rv. 23) rett før / etter Oslofjordtunnelen på vestsiden av fjorden og inn på fylkesvei 281 merket mot Tofte og Filtvet. Kjør ca. 1,5 km på denne veien før du svinger til venstre inn på Færgestadveien. Kjør 900 meter før du svinger til venstre, og fortsett til du kommer til parkeringsplassen. Derfra følger man kyststien mot Kinnartangen ca 800 meter. Det er også et toalett ytterst på Kinnartangen. Der er det litt kupert, man finner noen plasser for telt, men har du hengekøye er det mange fine trær å henge den opp i.

Om Sandspollen: Populært utfartområde for båter og folk på tur langs kystien, så ikke forvent å være alene. Kystledhytta Fiskerhytta ligger også her.  Henger sammen med Sandspollen og Kinnartangen utgjør til sammen  det største sammenhengende naturområdet på fastlandssiden i indre Oslofjord.

 

Faciliteter: Utedoer, vann, renovasjon.

Hvor: Borøya ligger 2 km sørøst for Sandvika, Bærum

Borøya er fast stoppested for «Rigmor (sjekk lenka for rutetider)«, ferja som frekventerer Asker og Bærumsskjærgården.

Drikkevann, griller og toalett på øya.

Telting lovlig etter friluftsloven. Teltleir er ikke tillatt,  Du kan lese verneforskriften her

Tematiske kartlag

Alle
Steder man kan telte

Nordre Langåra; Øya er nesten 2 km lang og på det bredeste ca 300 meter. Kun noen få bygninger finnes på øya, blant annet kystledhytta Butikken. Om sommeren kan du ta ferge (Rigmor – sjekk rutetider her ) fra Sandvika ut til øya. Hele øya er friområdet, selv om naturreservat med teltforbud gjør at du ikke kan sette opp teltet alle steder.

 

Fakta
 • Vann på øya (ved kystledhytta)
 • Toaletter
 • Infoskilt med kart over øya
 • Fergeanløp ved kystledhytta. Derfra går det kyststi over til andre siden av øya.
 • Mindre privatbåter kan ligge på svai. Mange små strender man kommer inn med kajakk rundt hele øya.
 • Ingen kiosk eller butikk

 

 

Verneforskriften for Nordre Langåra 

Utenfor de røde sonene er det lov å telte. Friluftsloves bestemmelser gjelder.
Utenfor de røde sonene er det lov å telte. Friluftsloves bestemmelser gjelder.

Håøya er øy med store naturrikdommer, en spennende kulturhistorie og mange fine plasser å sette opp teltet, enten du ønsker å gå til teltslettene nær fergen eller om du vil ta deg til skogen og svabergene nord på øya

Vi har laget en egen side om telting på Håøya

 

 

Fakta
 • Fergeforbindelse om sommeren.
 • Vannposter
 • Toalett
 • Sommerkafé
 • Håøya naturverksted kan du prøvesmake og handle lokalprodusert ost og brød

Hvor: Vest for Håøyas sørlige del, noen hundre meter fra Oscarsborg.

Til Bergholmen: Det går ferge til Bergholmen. Sjekk Til og fra for Befalsboligen Bergholmen for oppdatert informasjon om transport.

Bergholmen var i sin tid del av Oscarsborg festningsverker. Det har ført til at naturen i stor gard har fått være i fred. Øya er kupert, men en gresslette rett ved vannet i sør er fin for telting. Toalett ved kystledhytta Befalsboligen, ca. 200 meter.

 

Fakta
 • Fergeforbindelse
 • Vannpost ved befalsboligen
 • Toalett

Steilene er en øygruppe vest for Nesoddlandet bestående av øyene Landsteilene / Persteilene, Storsteilene, Knerten og Fyrsteilene. Det er lov å slå opp telt inntil to netter. Sletta på Landsteilene er et greit sted å slå opp teltet. Ute på Storsteilene er det også fint å slå leir, hvis du har båt eller kajakk. Steilene ble valgt til «Årets friluftsområde» i Oslo og Akershus i 1997. Nesodden kommune har laget nettsider med utfyllende informasjon om Steilene.

Kart over Steilene

Kjeholmen ligger mellom Høvik på fastlandet og Ostøya i sør. Størstedelen av øya er friområde.

fakta

Gråøya ligger i vest for Håøya og ca 400 meter øst for Åros i Asker kommune. Øya er om lag 2 km lang og 400 meter bred. Den er mye bruk til friluftsliv, og kommunen har tilrettelagt noe for dette. Størstedelen av øya er naturreservat og det er ikke tillatt med teltleir. Hele verneforskriften på lovdata.

Sør på øya

Sør på øya er det ofte mange fritidsbåter. På toppen bak badeplassen er det fint å telte, eller ligge i hengekøye. med kajakk kan du gå i land i bukta innenfor Klauholmen. Gå opp til toalettet og ta en bratt sti opp til høyre.

Engnesbukta

Midt på øyas østside er det en markant bukt. Ytterst på nordsiden er kan man sette opp telt.

Nordenden

Innenfor små bukter nord på øya er det mulig å telte .

 

Torvøya  består hovedsakelig av skog og gjengrodd, gammelt kulturlandskap samt 3-4 hytter. Det er to  utedoer, en på hver langside. Det er ryddet en turvei på tvers av øya. Torvøya henger sammen med Killingholmen i nord.

Hjelp ligger sørøst for Gråøya. Her er det furuskog og fine sletter å slå opp telt.

 

Fakta
 • Toalett på øya.

Hvor: Rauholmene ligger sør for Gråøya,  ca. 1 km utenfor Sætre.

Rauholmene er tre små øyer som ligger på rekke og rad. Det er den nordligste som er egnet for telting. Et drag går over øya mellom to bukter på hver sin side. Her er det flat nok til å sette opp telt. Også en flate på nordøst siden med plass til noen telt. Hengekøye kan henges opp i furuskogen på øya. Holmen har en strandlinje på ca 600 meter.

 Fakta
 • Toalett på øya.
 • Renovasjon

Hvor: Furuholmen ligger 1 km nord for Sandspollen og ca 2,5 km sørøst for Sætre.

Til øya: Det er mulig å ligge på svai på vestsiden. Kommer du med kajakk er det fint å gå i land på sandstranda i sør. Du kan f.eks starte å padle fra Sætre.

Om øya: Furuholmen er en liten øy adskilt fra land med et lite sund på under 100 meter. En del båtutfart, mest nord på øya. Beste teltplassene er sør på øya.

Fakta

 • Toalett på øya.
 • Renovasjon

Eiendoms- og byfornyelsesetaten startet i 2020 sikring avfallsdeponiet på Langøyene, og å legge til rette for rekreasjon og badeliv for Oslos voksende befolkning. Ettersom Langøyene er en byggeplass , er øya ikke tilgjengelig for publikum i bygge- og arbeidsperioden. Øya er stengt og vil ikke være tilgjengelig for publikum før åpningsdatoen som er 1. juli 2021 . Mer om Langøyene (Oslo kommune)

Drammensfjorden og Breidangen

Sandbukta er et populært turmål for bading og friluftsliv. For å komme til området kan man gå på kystsien  fra Sagene vest for Tofte, over Preiserstranda og over Østnestangen (noen steder er det så bratt at det er lagt ut tau).  Teltleir er ikke tillatt på dette stedet, les verneforskriften for Sandbukta – Østnestangen på lovdata

Fakta
 • Toalett
 • Renovasjon

Tematiske kartlag

Alle
Steder man kan telte
Kajakkutsettingssteder
Parkering

Sand og steinstrand. Fint tilkomst med kajakk. Toalett i bakkant av området. Renovasjon.

Hvor: Ulvika ligger på Berger  sør i Drammen kommune, i bakkant av boligområdet Bergeråsen.

Til ulvika.  Det er begrenset med parkering rett i nærheten. Mulig å parkere ved Berger kirke og gå kyststien nordover, ca 700 meter. (Sti over svaberg og skog)

Ranvikholmen er tilrettelagt med brygger både på nord- og sørsiden. Flere stier går på kryss og tvers på øya, som har en spennende flora og geologi, og er verd en «ekspedisjon». For her finner du alt fra åpne knauser ut mot sjøen, der vinden tar tak, til  skoger av bl.a lindetrær inne på øya. Når du finner en plass kan det være lurt å sjekke værmeldinga for vind. Går man litt inn på øya er det mange plasser som ligger i le, selv om det blåser godt på plassene ut mot sjøen.   Teltleirer og større arrangementer er forbudt. Det kan søkes om tillatelse til større arrangementer knyttet til undervisning. Les hele verneforskriften på Lovdata.  Du må ha egen båt for å komme hit. Det er fint å padle hit, start f.eks.  fra Tofte eller Sagene.

Det er også mulighet til å leie kystledhytte på Ranvikholmen.

 

Fakta
 • Vannpumpe på øya. Vannet er ikke anbefalt å drikke.
 • Toaletter flere steder rundt om på øya.
 • Severdigheter: Ranvikholmen er en øy med stort mangfold med en bl.a. rekke fine bukter, urskog av lind, flere rødlistede arter.

 

 

Areal. 230 dekar. Strandlinje 2,5 km. Øya Mølen ligger sør for Hurumlandet midt ute i Oslofjorden der fjorden er på sitt bredeste. Vær oppmerksom på at strømmen og solgangsbrisen kan være frisk på Mølen. Det er en god og populær havn på sørvestsiden av øya. God teltplass ved steinbruddet ved moloen.  OF kjøpte øya i 1933, som det første av en rekke friområder.

Fakta

 

 

Hvor: Utenfor Son, Vestby kommune.

Til øya: Egen båt. Velegnet for kajakk. mulig startsted: Brevikbukta, ca 1 km fra øya.

Fakta
 • Toalett
 • Barnevennlige sandstrender
 • Gapahuk
 • Renovasjon

 

 

Hvor: Vest for Jeløya, ca 2 km sør for Son, Vestby kommune

Til øya: Egen båt. Velegnet for kajakk. Mulig startsted: Brevikbukta, ca 1 km fra øya.

Grunnfjellsholme uten særlig mange trær.  Kuppert terreng med stedvis bratte stup mot sjøen. Slette inne på øya. Grunt sund inn mot Jeløya.

 

Fakta
 • Toalett
 • Renovasjon

 

 

Ytre Vest

Hvor: Like sør for Åsgårdstrand

 

På friområdet Feskjær finner du en attraktiv strand og gresslette. Området forvaltes av Tønsberg kommune som også har åpnet opp for at området kan benyttes til telting i tråd med Friluftsloven. Dette gir deg rett til å ha teltet stående her i to døgn. Området har toalettfasiliteter og ligger også attraktivt til for syklister som sykler langs nasjonal sykkelrute 1. Parkering rett ved.

Turbeskrivelse, sykkel (bikenet)

 

FAKTA
 • Toalett
 • Renovasjon

Hvor: Vest for Skallevold, Tønsberg, 8 km nordøst for sentrum

Til Karlsvika:  Parkering ved friområdet.  Muligheter for buss fra Tønsberg, nærmeste holdeplass er Solli på Skallevold. Ca. 800 meter å gå ned til friområdet. Nasjonal sykkelrute nr 1 passerer rett ved. Med kajakk kommer en i land på sandstrand.

Om stedet: Stranda i bukta i sør er en sand- og rullesteinstrand med en bakenforliggende, skrånende gresslette. Den nordøstre delen av området er en fjellrygg med bergstrand og vegetasjon i sprekksoner. Kyststi sørover til Vallø og nordover i Essoskogen går gjennom området.

Merk. Om det arrangeres teltleir skal Tønsberg kommune varsles på forhånd.

 

FAKTA
 • Toalett
 • Renovasjon

Om du ikke har båt er en tur til Lilleskagen på Hvasser en perfekt måte å oppleve sjøluft og flott natur. Servicebygg med dusj i Sandøsund, en liten spasertur noen hundre meter unna. Flotte turmuligheter.

Hvor: Lilleskagen er landfast og kan nås med Buss mot Tjøme- Hvasser. Se vkt.no for rutetider. Kommer du med bil er det et par hundre meter å gå.

 

Fakta

 • Drikkevann i Sandøsund.
 • Svaberg og og to større sandstrender.
 • Kiosk, dagligvare og restaurant i Sandøsund.
 • Utedoer i området, wc i servicebygget i Sandøsund
 • Dusj finnes i servicebygget i Sandøsund.
 • Kystledhytte i Sandøsund, se Startbua for mer info.

En smal sti fører til friområdet langs vannet sørover fra hotellet. Svaberg, liten sandstrand egnet for bading og strandhogg med kajakk. Liten gresslette ligger mellom strand og bratt kolle i bakkant med plass til fem – seks telt. Spredte løvtrær. Skrinn kolle/fjell i bak sletta.

 

Hvor: Malurtodden ligger ved Røssesundet på Tjømes østside, ca 4 km sør for Tjøme sentrum. 300 meter sør for Scandic Havna hotell

 

Fakta

 • Utedo
 • Kyststi ut til området fra hotellet

Nordre Truber  er har en stor sandstrand med svaberg utenfor. 700-800 meter å gå fra parkering (rett ved veien Tallakshavn, som er så lang du kan kjøre uten å bli stoppet av bommer på Østerøy.

Hvor. Nordre Truber ligger på sørøstsiden av Østerøya i Sandefjord.

Fakta

 • Utedo i området
Fakta

Søndre Truber idyllisk bukt med sandstrand.

 

Fakta

 • Gapahuk
 • Utedo i området
Fakta

Ula, bade og campingplass. Et herlig sted å bedrive skjærgårdstelting . Du betaler en liten avgift i kiosken, men du slipper campingvogner og får tilgang til flotte sandstrender rett utenfor teltet. Dusjer og doer inne på området.

Fakta
 • Teltavgift, betales i kiosken
 • Sanitæranlegg inne på området, dusj og wc
 • Bilfri camping

Mer om teltplassen i Ula

Svært mye brukt utfarts- og friluftsområdet ytterst på Eftanghalvøya, sør-øst for Viksfjorden. I området finnes ei fin og barnevennlig sandstrand som ligger i le for pålandsvær

Hvor:  Ølbergholmen ligger vest på Eftanglandet i Larvik.

 

Fakta

 • WC
 • Drikkevann
 • Gapahuk

Parkering

Ca. 600 meter unna.

Hvor: Rakke ligger et par km sør for Stavern,  Larvik kommune.

Du kan telte ved sjøen nedenfor kystledhytta Rakke

 

Fakta

 • WC i sanitærbygg ved den gule kystledhytta som heter»Rakke»

Hvor: Nevlungstranda vest ligger en drøy km vest for Nevlunghavn i Larvik kommune, ca. 500 meter sørøst for Mølen.
Til plassen: Kommer du med bil er det mulig å parkere før bommen langs veien Nevlunghavnstranda. Følg veien videre sørover (ca. 150 meter) til kyststien. Denne følges 600 meter til et stikryss, her følges stien rett fram sørover. Kommer du med kajakk kan du gå rett inn på stranda, den er litt steinete.
Om stedet: Området er en populær badeplass med herlige svaberg og badetrapp. Det er også et populært turområde. Toalett i bakkant av området.
Merk: Vindutsatt, sjekk værmelding.

Østre Bolæren er et ypperlig sted for telting, enten du kommer i kajakk, båt eller velger å ta fergen ut fra Tønsberg. Øya har en populær gjestehavn, det er kystledhytte her (Kommandantboligen), restaurant og kiosk, rik natur og herlig utsikt fra gamle kanonstillinger.

 

Hvor: Østre Bolæren ligger ca. 6 km øst for Nøtterøy.

 

 

Det beste stedet for telting er stranda i nord. Tar du ferga ut er det ca 1 km å gå fra brygga til stranda.

 

Fakta

 • Ferge fra Tønsberg (Fiskerbrygga). Flere avganger daglig i sommerhalvåret. Turen tar ca. en halv time.
 • Kiosk
 • Restaurant
 • Kystled

 

Mer om Bolærne i vårt nettmagasin 

Hvor: Veierland ligger i Tønsbergfjorden, vest for Tjøme.

Til Øya: Det går ferge fra Søndre Tenvik. Til Kjølholmen er det 1,5 km, sykkel anbefales.  Kajakk kan legge i land på stranda i sørøst på Kjølholmen.

Om plassen: Veierland er en bilfri øy og et utmerket sted for en sykkeltur med telt. Det er restaurant, men ingen butikker på øya. Telting er tillatt på Kjølholmen, nord-vest på Veierland.

 • Toalett
 • Renovasjon

 

 

 

 

Det beste stedet for telting er stranda i nord. Tar du ferga ut er det ca 1 km å gå fra brygga til stranda.

 

Fakta

 • Ferge fra Tønsberg (Fiskerbrygga). Flere avganger daglig i sommerhalvåret. Turen tar ca. en halv time.
 • Kiosk
 • Restaurant
 • Kystled

 

Mer om Bolærne i vårt nettmagasin 

Hvor: I Sandebukta, 4 km nord for Holmestrand sentrum.

Til øya: Du må ha egen båt for å komme til ut til øya. Flere steder å komme i land med kajakk. Mulig start med kajakk er det nedlagte pukkverket på Bekkestranda, en km nord for øya.

Om Kommersøya: Øya er et populært båtutfartsted, spesielt i Fantebukta nord på øya  er det ofte mange båter. Øya er 2,5 km lang. Det er en slette  innenfor Fantebukta og en stor slette midt på øya  sør for Kalkovnbukta. Også mulig å telte sør på øya, mellom de to vernesonene.

Soner

Telting ikke tillatt innenfor vernesonene

Telting tillatt mellom de røde sonene
Fakta
 • Toalett
 • Renovasjon

Hvor: Gåserumpa ligger I Sandebukta, 4 km nord for Holmestrand sentrum, øst for Kommersøyas sørende, adskilt med et sund på 150 meter.

Til Gåserumpa:  Du må ha egen båt for å komme til ut til øya. Flere steder å komme i land med kajakk. Mulig start med kajakk er det nedlagte pukkverket på Bekkestranda, tre km nord for øya.

 

Mulig å telte på store deler av øya.

FAKTA
 • Toalett
 • Renovasjon
 • Bålplass i sør
HvorØya ligger ca 2 km sydøst for Vallø småbåthavn.
Øya har både strender og svaberg. Arealet innenfor består av store sammenhengende tørrenger, ypperlig for fritidsaktiviteter. På nordsiden av øya er det en stor slette som egner seg bra til telting. Her er det også en gode havneforhold. Sandstrand, langgrunt. Her ute betaler man en liten teltavgift.
Fakta
 • Drikkevann
 • Teltavgift
 • Toalett

Ildverket er en idyllisk øy med lange friluftstradisjoner, midt i Færder nasjonalpark. Det er sandstrender i Paradisbukta øst på øya og i nordbukta, ellers er det svaberg og fjell i strandsonen. Inne på øya er det skog, busker og kratt med gressletter, velegnet for telting, i buktene. Øya er mye brukt til telting, båtovernatting, dagsbesøk og kystled (Ildverket). I sommersesongen er det sauer på øya, vis hensyn.

 

Hvor. Ildverket ligger ca. 2 km øst for Tjøme, ca. 4 km nordøst for Sandøsund / Krukehavn.

 

Hit med kajakk: Flere små viker gjør det lett å komme i land nær hytta. Et greit sted å starte er fra Sandøsund, men her er vanskelig med parkering (evt. kan du sette ut kajakken og parkere på Fynsletta). Fjærholmen på Nøtterøy er beste parkeringsplass for flere dagers parkering.

 

Fakta

 • To utedoer
 • Renovasjon
 • Telting skal ikke settes opp nærmere enn 30 meter fra strandkanten.
 • Her kan telt stå i to uker uten at det må flyttes

Haneflu ligger vest for Bolærne. Øya er langstragt og kuppert, emn en slette på vestsiden er godt egnet for telting. Her er det også en fin sandstrand.

 

Fakta

 • Toalett
 • Renovasjon
 • Bålplass
 • Fortøyningsbolter i vest

Hvor: Kløvningen ligger 800 meter sør for Hvasser i Færder kommune.

Til øya: Egen båt, fin klandingsmulighet for kajakk i bukta mot nord. Kajakk kan settes på vannet ved Krøkle, ca 1 km lenger nord.

Om Kløvningen: Øya består stort sett av fjell og svaberg med noe gress- og buskvegetasjon i sprekkene. I nordvest finnes en 3 -4 meter dyp jettegryte. Beste teltsteder er nord på øya hvor det er en stor gresslette. Noe båtutfart, mest dagstur.

Fakta

 • Toalett
 • Renovasjon
 • Bålplass
 • Fortøyningsbolter

Hvor: Gåsøkalven ligger i Tønsbergfjorden, 1,5 km sør for Melsomvik, Sandefjord.

Til øya: Egen båt, med kajakk er det best å gå i land på sør og vestsiden. Kajakk kan settes på vannet ved Bogen, ca. 3 km padletur unna.

Om øya:  Stor gresslette i nord. En del båtutfart. Marinen hadde etter 1905 base på Solnes i Melsomvik. Gåsøkalven ble da brukt som kullager.

Fakta

 • Toalett
 • Renovasjon
 • Bålplass
 • Fortøyningsbolter

Hvor: Øya ligger i Sandefjordsfjorden 

Øya har både strender og svaberg. Mye av øya er dekket av furuskog. En Kystledhytte (Buerøya) er eneste bebodde bygning på øya. Ca 100 meter over til Sjøbakken camping hvor det er kiosk. 
Fakta
 • Toalett

Hvor: Malmøya ligger ytterst i Viksfjorden, ca. 4,5 km sørøst for Larvik sentrum

Til øya:  Du må ha egen båt for å komme ut. Småbåter kan ligge på svai, med kajakk kommer du lett i land på sand / steinstrender i små bukter. Nærmeste landbaserte utgangspunkt: Seilerhytta (Ødegården). Her er det parkering mot avgift.

Om øya: Naturen på øya er svært variert.  Anbefalte teltsteder er  Flaskebukta på sørsiden eller Trabukta på nordsiden. Ved kystledhytta midt på øya er det mulig å hente drikkevann. Overnatter du her anbefales en tur rundt på øyas mange stier. Her finner du alt fra svaberg til edelløvskoger. Har du båt eller kajakk anbefales også en nærmere kikk på Viksfjorden; med alle sine øyer og holmer, er det et anbefalt sted å padle.

Hvor: Stavernsøya ligger 500 meter sørøst for Stavern.

Til øya:  Du må ha egen båt for å komme ut. Brygger på Torkildsøya i nord og inne i Festningshavna. Sandstrender flere steder gjør det lett å komme i land med kajakk.

Om øya: Stavernsøya henger sammen med Citadelløya og Torkildsøya på nordsiden. Både Torkildsøya og Stavernsøya har sletter som er velegnet for telting. På Citadelløya er den gamle bebyggelsen intakt, og er verd et besøk. Toalett på Torkildsøya og på vestsiden av Stavernsøya. Renovasjon.

Hvor: Bramskjæra ligger 1,5 km sørøst for Nevlunghavn, Larvik

Til øyene:  Du må ha egen båt for å komme ut. Småbåter kan ligge på svai, med kajakk kommer du lett i lanf på sand / steinstrender i små bukter. Nærmeste startpunkt for kajakk er Omrestranda, Nevlunghavn.

Østre og Vestre Bramskjær er to øya omgitt av mindre skjær noen hundre meter utenfor Nevlunghavn i Larvik. Her er det svaberg og gressletter. Stor sandstrand øst på Vestre Bramskjær. Flere blankskurte holmer og skjær rundt Østre og Vestre Bramskjær inngår i friområdet. Mye brukt utfartsområde på godværdager både ifht dagsutfart og telting. Toalett på begge øyene.

Ytre øst

Hvaler kommune har ansvaret for booking av teltplasser på Storesand og Stuevika,  mer Info om telting på Hvaler

Hvor: Vest på Vesterøy, Hvaler

Til stedet: Parkering 800 meter unna.

Om Guttormsvauen:

Guttomrsvauen er en smal og grunn kile med høye svaberg på begge sidene.  På en smal gresslette innerst i kilen er det plass til noen telt.

Merk: Dette er et populært teltsted – gjør plass til andre, ikke telt nærmere stranden enn 50 meter. Pass på sårbar vegetasjon. Husk at du er i en nasjonalpark.

Regler for plassen

Toalett og renovasjon

Hvor: Vest på Vesterøy, Hvaler
Til stedet: Parkering 500 meter unna.
Om Kuvauen:
Kuvauen er en bukt med fjellpartier med fin utsikt. Liten sandstrand på vestsiden og tilsvarende innerst. Innerst i bukta er også der man finner en liten gresslette hvor man kan sette opp telt. Med fredede sjøbuer er dette er dette den eneste av de gamle fisker- og loshavnene som har bevart sitt opprinnelige preg.
Merk: Dette er et populært teltsted – gjør plass til andre, ikke telt nærmere stranden enn 50 meter. Pass på sårbar vegetasjon. Husk at du er i en nasjonalpark.

Regler for plassen

Toalett og renovasjon

Hvaler kommune har ansvaret for booking av teltplasser på Storesand og Stuevika,  mer Info om telting på Hvaler

Bile ligger en snau kilometer vest for nordspissen på Jeløya.  Øya er ca 500 meter lang og 150 meter på det bredeste. På det høyeste er den kun 6 meter. Grunn sandstrand på østsiden, mange gode teltplasser. På fine dager kan det være mange båter her.

 

Fakta
 • Toalett
 • Renovasjon

Store og Lille Revlingen ligger et par km sør for Jeløya. Store deler av øyene er verneområde med ferdselsforbud mellom 15. april til og med 15. juli. Et område nord er ikke del av verneområdet. På nordøst-siden av Store Revlingen er det en fin sandstrand. Øya er flat og velegnet for telting.

 

Fakta
 • Toalett

Liten holmen på østsiden av Jeløya.  Øya er ganske kupert, men å nordsiden er det noen fine teltplasser.

Akerøya ligger snaue 2 km vest for Asmaløy  på Hvaler og er en del av Ytre Hvaler nasjonalpark. Av hytter og hus er det kun en hytte på den  1,6 km store øya,  kystledhytta Akerøya (På disse sidene finners informasjon om hvordan du kan ta deg til øya og hva du kan gjøre).   Om sommeren er Akerøya et populært utfartssted for båtfolket.  Beste stedene å sette opp telt er nord på øya. Her er også barnevennlige sandstrender.

 

Fakta
 • Toalett
 • Vann
 • Renovasjon

 

Lyngholmen (215 dekar) er mye brukt som til båtutfart, og har brygger og fortøyningsbolter.  Badetrapper, rasteplasser og toaletter. Øya er ikke flat, men så pass stor at man finner et egnet sted å sette opp telt eller henge opp hengekøye.

Fakta:

 • Toalett
 • Badetrapper
 • Rastebord.

Lettretangen ligger på sørsiden av Elingårdkilen, rett nord for Hankø, Fredrikstad. Her er det  2 små sandstrender, og svabergene er utstyrt med badetrapper. Det er en stor gresslette i bakkant, som kan brukes til telting i henhold til friluftslovens regler. Området er vanskelig å komme til fra landsiden, men er mye brukt til båtutfart.

Fakta:

 • Benker/bord
 • Bål-/grillplasser
 • Fortøyningsbolter
 • Toalett

Hvor: Nord for Kirøy, ca 2 km øst for Singløya
Til øyene: Småbåter kan ligge på svai rundt begge holmene, i små bukter med sand / steinstrender er det lett å komme inn med kajakk.
Om stedet: Kjeppingene er to ganske like store holmer med svaberg og furuskog.

Fakta:

 • Toalett
 • Renovasjon

Hvor: Singløya er en av Hvalerøyene og ligger nordøst for Kirkøy, og sør for Søndre Karlsøy.

Til øya: Du må ha egen båt for å komme til øya. Kommer du med kajakk kan du starte fra friområdet Dusa, eller fra Karlsøybrua, begge stedene ligger  i Sarpsborg kommune.

Om øya: Singløya er en 2,5 km lang og 1,5 km bred. Nord på øya er det flere fine bukter som egner seg fint for både kajakk og småbåter. Flere steder er det fortøyningsbolter i fjellet. Noen aktuelle steder for telt er på østsiden av Rysetangen (Rysetangbukta) og i Ekevika nordvest på øya.

Det er toaletter flere steder på nordsiden. Renovasjon ved Rysetangbukta

Landfast

Øy med fergeforbindelse

Øy uten fergeforbindelse

Regler for telting

Friluftsloven gir særskilte regler for telting. Telting i innmark er forbudt uten samtykke fra grunneier. I utmark er det derimot tillatt å telte uten tillatelse fra grunneier, men minst 150 m fra bebodd hytte og inntil 2 døgn på samme sted. Det er ikke tillatt å bruke privat kai eller brygge uten eiers samtykke. Vær nøye med å rydde etter deg når du drar. Sjekk ut på forhånd om det er lov å telte der du planlegger

Utmark er udyrka mark, og omfatter det mesta av vann, strand, svaberg, skog og fjell. Det er tillatt å ferdes til fots i utmark hele året.
Innmark er all dyrka jord, eng, kulturbeite, hage- og gårdsplass og hustomt.

Telttips

Finn ut hvor sola kommer om morgenen – så slipper du å våkne i et telt med 50 grader.
Ikke sett opp teltet på bløtt underlag – da vil teltet synke ned og dere blir våte.
Sørg for at teltet er festet godt – det er kjedelig å måtte stå opp midt på natta for å feste det.
Setter du opp teltet på et høydedrag slipper du kanskje myggen.