Storesand

Storesand er et stort, sammenhengende natur- og friluftsområde, tilrettelagt for bading, turer, lek og naturopplevelser. Her finnes sandvolleyballbaner, buldrevegg og tilrettelagte grillplasser. Friområdet inkluderer Vadholmtangen øst, Herreskjær, Paradisbukta, Sjursholmen og Døvika. Kyststien går tvers gjennom området, og langs stien finner du flere av de fascinerende «Hvalertuftene» – spor etter bosetninger antakeligvis fra jernalderen. Du kan ta deg langs kyststien til Skjærhalden mot øst, eller over til Rødshue og skulpturparken, og videre til Grønne bakke mot vest.

Storesand ligger på Kirkøy, rett nord for Skjærhallen på Hvaler, og inngår i Ytre Hvaler nasjonalpark. Oslofjordens Friluftsråd har ansvar for drift og vedlikehold på stedet. Teltplassen drives av frivillige etter avtale med OF, og alle inntekter går tilbake til driften av plassen. Nettsiden til driverne av teltplassen finner du her: Storesand teltplass

En 500 meter lang sørvestvendt grunn sandstrand er unikt i Østfoldskjærgården. Det er ikke uten grunn at Storesand er en av de mest brukte strendene i Østfold. Teltplassen er bilfri og det er parkeringsplass 300 meter fra strand og teltplass. Sesongen fra påske til september.
Ved stranda er det toalett- og dusjanlegg og en enkel kiosk. Oslofjordens Friluftsråd er i ferd med å oppgradere bygningene til et friluftshus – les mer her.

 

Til og fra:
Storesand er landfast og kan nås med bil eller buss. Det er bussforbindelse fra Oslo og Fredrikstad. Holdeplassen ligger ved Hvaler kirke, og herfra går man ca en kilometer ned til badeplassen. Har du bil kan du parkere på friluftsparkeringen 300 hundre meter fra stranda. Det er også fint å padle hit med kajakk. Det er også mulig å ta seg i land langs svaberget fra båt, eller legge til i gjestehavna på Skjærhalden.

 

Fasiliteter:

  • Drikkevann i servicebygg og utekraner.
  • Kiosk og strandkafé på området. I Skjærhalden (en drøy kilometer langs kyststien) får du det meste.
  • Toaletter i servicebygget, utedoer ved teltplassen.
  • Severdigheter: Dette er del av Ytre Hvaler Nasjonalpark. Ta deg tid til å utforske denne. Besøkssenter for nasjonalparken i Kornmagasinet i Skjærhalden.

 

Verdt å merke seg:
Av hensyn til natur og kulturminner er det kun lov å telte på angitte plasser på Storesand. Det er avgift for teltplass i sesongen. Utenom teltsesongen gjelder friluftslovens 2-dagersregel. Nettsiden til driverne av teltplassen finner du her: Storesand teltplass

Storesand med kyststi og teltplass
Storesand med kyststi og teltplass
This message is only visible to admins

Please connect a business account on the Instagram Feed settings page in order to display hashtag feeds
Please see this post for more information.

Due to changes in Instagram's API, feeds can no longer filter out posts based on the user who posted them.
Try using a different moderation system for this feed.