Søndre Sandøy og Stuevika

Søndre Sandøy er den største av de nesten bilfrie øyene på Hvaler. Det er en og annen bil ved havna, men ikke flere enn at øya er et utmerket sted for sykling. Tar du sykkelen med på ferja fra Skjærhalden, kan du utforske en øya der tiden har gått litt saktere. Mellom åkerlandskap og flotte skoger ligger staselige hvite trehus og en svært artsrik natur og flotte strender; den flotteste av dem alle er Stuevika. Sykkelavstand til den bilfrie teltplassen er ca 2 km.

Stuevika er et friområde på Søndre Sandøy. I ly av furuskogen innen for stranda  har telting pågått i generasjoner.

Forhåndsbooking

Forhåndsbooking startet opp med korona-restriksjoner i fjor og kommer til å fortsette i år. Bookingsystemet vil bli tilgjengelig fra OFs nettsider så raskt som mulig. Inntil det er på plass vil det ikke være mulig å reservere plass. I sesong er det 30 plasser.

Nye regler

Det utarbeides nye regler for telting i samarbeid  kommunen. Disse vil snart være på plass.

 

Drift og tilsyn

Kommunen i samarbeide med Statens Naturoppsyn  har tilsyn med friområdet ved Stuevika.

Detaljer om stedet

Stuevika ligger på Søndre Sandøy, Hvaler. Øya er bebodd året rundt og har fergeforbindelse med Skjærhalden på Kirkøy. Det er en restaurant på øya, men ingen butikker.

 

Fasiliteter:

Sandstranda du finner her er langgrunn og barnevennlig. Under furutrærne innenfor, er det en liten teltplass. Fra 2019 kom dusj og wc på plass, men bortsett fra det er det det enkle livet som gjelder. Slike steder som dette er det ikke mange av, og både små og store kan ha godt av å bo noen døgn på øya, og la roen, som preger et sted uten biler, senke seg.

 

Til og fra:

Ferge fra Skjærhalden til Nedgården på Søndre Sandøy. Fergen anløper flere ganger om dagen og tar ca 10 minutter.  Fra Nedgården er det ca 2 km grusvei over øya til Stuevika. Øya er nesten bilfri, sykkel anbefales.

 

Verdt å merke seg:

Det er avgift for teltplass i sesongen. Inntil den organiserte teltsesongen er i gang, gjelder friluftslovens 2-dagersregel for telting.

 

Kart

Mer om Storesand finner du her

Ytre Hvaler nasjonalpark

Hvaler kommune