På Storesand kan du bo i telt og ha utsikt til Holmlungen.
Telt i ly av furutrærne i Stuevika.

Selv om alt ikke er på plass er det en ting som er sikkert: Det blir telting på både Storesand og i Stuevika til sommeren. 

 

Booking fra april 

Skal man telte på et av de to stedene på Hvaler til sommeren må plassen bestilles på nett. OF har avtale med et selskap som lager et bookingsystem som vil være klart i april. Dette blir opplyst om på Facebook og nettsidene våre. Prisene for overnatting vil være som før. Det er egne teltplassregler under utarbeidelse, som vil bli offentliggjort når forskriftene er endelig vedtatt av kommunen. 

 

Stuevika

Sandstranda du finner her er langgrunn og barnevennlig. Under furutrærne innenfor, kan man telte. Et sanitæranlegg med dusj og wc kom på plass for et par år siden.

Til og fra

Søndre Sandøy har flere fergeanløp hver dag og turen fra Skjærhalden tar ca. 10 minutter. Fergen anløper Nedgården, to kilometer fra Stuevika. Det er anbefalt å ha med sykkel og sykle over den nesten bilfrie øya.

Storesand

En 500 meter lang sørvestvendt grunn sandstrand er unikt i Østfoldskjærgården. Det er ikke uten grunn at Storesand er en av de mest brukte strendene i Østfold. Teltplassen er bilfri og det er parkeringsplass 300 meter fra strand og teltplass (avgift). Sesongen fra påske til september. Friluftshuset som åpnet i fjor har en liten kafé og det er sanitæranlegg rett ved siden der det er dusj og wc.
Til og fra:
Storesand er landfast og kan nås med bil eller buss. Det er bussforbindelse fra Oslo og Fredrikstad. Holdeplassen ligger ved Hvaler kirke, og herfra går man ca en kilometer ned til badeplassen. Har du bil kan du parkere på friluftsparkeringen 300 hundre meter fra stranda. Det er også fint å padle hit med kajakk. Det er også mulig å ta seg i land langs svaberget fra båt, eller legge til i gjestehavna på Skjærhalden.