Skip to main content

Vilkår og betingelser

Vilkår og betingelser for booking av kystledhytte og kjøp av Oslofjordvenn og vimpel.

Vilkår for bestilling av kystledhytte

Bestilling og betaling

For å bestille kystledhytte må du være fylt 18 år. Den som bestiller vil være kontaktperson og ansvarlig for turen, med mindre annet er avtalt skriftlig med Oslofjordens Friluftsråd.

Et kystledopphold betales med bankkort eller Vipps ved bestilling. Representerer du en skoleklasse eller organisasjon som ønsker å betale ved hjelp av faktura må du kontakte oss før bestilling, på kystled@oslofjf.no. Faktura må være betalt senest på forfallsdato. Ved purring pålegges et purregebyr. Manglende betaling kan føre til inkassokrav.

Les hytteinformasjonen

Du er selv ansvarlig for å innhente oppdatert informasjon om hytta du skal besøke. Informasjon om nøkkel til hytta er vedlagt i ordrebekreftelsen du mottar ved bestilling. Ring nøkkeltelefonen i forkant av avreise for å motta oppdatert kode til nøkkelboks. Viktig informasjon kan endres fortløpende. Sjekk hytteinformasjonen tett opp mot avreise.

Ankomst- og avreisetid

Ankomst- og avreisetid på hyttene varierer. Du er selv ansvarlig for å sjekke hvilke tider som gjelder for hytta du skal besøke. Vis hensyn til andre gjester og respekter tidspunktene.

Oppgitt antall sengeplasser

Oppgitt antall sengeplasser på kystledhyttene er satt av hensyn til kapasitet og sikkerhet, og skal respekteres.

Transport til hyttene

På noen steder er du avhengig av egen båt eller taxibåt for å komme frem til hytta. Du har selv ansvar for å undersøke tilgjengelighet og pris på transport før du bestiller opphold.

Brannsikkerhet

Alle gjester har ansvar for å gjøre seg kjent med branninstruks, rømningsveier, brannslukningsutstyr og røykvarslere ved ankomst. Se informasjon om brannsikkerhet i den enkelte hytte.

Røyking er forbudt inne på kystledhyttene.

Ladbare biler

Strømanleggene på kystledhyttene er ikke beregnet for oppladning av ladbare biler. Av sikkerhetshensyn ber vi gjestene respektere at det ikke er anledning til å lade bilen på hyttene.

Bruk av båt

Det følger med robåt til mange av kystledhyttene. Bruk av båt skjer på eget ansvar, og enhver gjest er selv ansvarlig for at bruk skjer under forsvarlige forhold. Sjekk vær og vind, og ta hensyn til egne ferdigheter.

Husk at været kan skifte raskt, og at båter alltid skal fortøyes forsvarlig.

Det er påbudt med godkjent flytevest i båt – husk å ta med vester. Som hovedregel er dette ikke tilgjengelig på hyttene.

Kjæledyr

Kjæledyr er tillatt på noen hytter og ikke tillatt på andre – sjekk hytteinformasjonen før du bestiller. Kjæledyr som er med på tur skal holdes unna senger og sofagrupper.

Rengjøring

Hyttene er ubetjente, gjester må selv rydde og vaske etter seg. All mat skal fjernes ved avreise.

Gebyr

Forlat hytta i den stand du selv ønsker å finne den. OF utsteder gebyr for merarbeid og omkostninger dersom hytta forlates i dårlig stand eller ved dårlig utvask. Størrelse på gebyr vil variere ut ifra omstendigheter og omfang av etterarbeid.

Vilkår for avbestilling av kystledhytte

Kansellering

1. Ved avbestilling av kystledhytte inntil 14 døgn før ankomst refunderes 50% av innbetalt beløp.

2. Ved avbestilling senere enn 14 døgn før ankomst får man ingen refusjon.

Bestilling av en kystledhytte har 24 timers angrefrist. Ved avbestilling innenfor dette tidsrommet gis det full refusjon av leiebeløp.

Force majeure

Om kraftig vind og uvær gjør det utrygt å reise til utsatte kystledhytter gis det full refusjon for oppholdet.

Om nasjonale eller kommunale pålegg under pandemien gjør det umulig å gjennomføre turen gis det full refusjon for oppholdet.

Ta kontakt med oss på e-post kystled@oslofjf.no ved slike hendelser.

Sykdom

Ved sykdom gjelder vanlige avbestillingsregler. Har du reiseforsikring vil denne vanligvis dekke påløpte kostnader.

Endring av dato for opphold

Dato for et opphold kan endres inntil 7 dager før ankomst uten gebyr, forutsatt at ny bestilling gjelder samme hytte og antall dager. Endring gjøres på «Min side».

Vilkår for Oslofjordvenn

Oslofjordvenn

Oslofjordvenn gjelder for kalenderåret. Kjøp etter 1. november gjelder for påfølgende år. En betalingsoppfordring sendes ut på nyåret.

Innbetaling for Oslofjordvenn refunderes ikke. Dette gjelder også i tilfeller hvor man ikke benytter seg av fordelen ved tidlig booking.

Mer om Oslofjordvenn

Vilkår for vimpel

Vimpel

Vimpelen gjelder for kalenderåret. Kjøp etter 1. november gjelder for påfølgende år. En betalingsoppfordring sendes ut på nyåret.

Innbetaling for vimpel refunderes ikke.

Vimpelkjøp gir ikke tilgang til tidlig booking, da dette er forbeholdt de som er Oslofjordvenn.

Mer om vimpel

Kontakt oss

Har du noen andre spørsmål du ikke fant svaret på over? Kontakt oss på e-post eller telefon, så skal vi hjelpe deg!

E-post: kystled@oslofjf.no

Vi synes det er hyggelig å snakke med deg, men vi setter pris på om du forsøker å finne svar på denne siden eller på hyttesiden før du tar kontakt.

Dersom du fortsatt trenger hjelp kan vi kontaktes på telefon 67 55 49 90. Mer informasjon finner du nederst på siden.

Befinner du deg på en hytte og trenger hjelp fra oss utenfor kontorets åpningstider kan du ringe vår vakttelefon – informasjon finner du i ordrebekreftelsen du mottok på e-post ved bestilling.