Før du fullfører bestillingen av en kystledhytte må du godta vilkårene nedenfor. Det er viktig at du leser gjennom og har forstått denne informasjonen.

Bestilling og betaling

 • For å bestille kystledhytte må du være fylt 18 år. Den som bestiller vil være kontaktperson og ansvarlig for turen, med mindre annet er avtalt skriftlig med Oslofjordens Friluftsråd.
 • Et kystledopphold betales med bankkort eller Vipps ved bestilling. Representerer du en skoleklasse eller organisasjon som ønsker å betale ved hjelp av faktura må du kontakte oss før bestilling, på kystled@oslofjf.no. Faktura må være betalt senest på forfallsdato. Ved purring pålegges purregebyr. Manglende betaling kan føre til inkassokrav.

 Les hytteinformasjonen

 • Du er selv ansvarlig for å innhente oppdatert informasjon om hytta du skal besøke. Informasjon om nøkkel til hytta er vedlagt i ordrebekreftelsen du mottar ved bestilling. Ring nøkkeltelefonen i forkant av avreise for å motta oppdatert kode til nøkkelboks. Viktig informasjon kan endres fortløpende. Sjekk hytteinformasjonen tett opp mot avreise.

Ankomst-/avreisetid

 • Ankomst- og avreisetid på hyttene varierer. Du er selv ansvarlig for å sjekke hvilke tider som gjelder for hytta du skal besøke. Vis hensyn til andre gjester og respekter tidspunktene.

Oppgitt antall sengeplasser

 • Oppgitt antall sengeplasser på kystledhyttene er satt av hensyn til kapasitet og sikkerhet og skal respekteres.

Transport til hyttene

 • På noen steder er du avhengig av egen båt eller taxibåt for å komme frem til hytta. Du har selv ansvar for å undersøke tilgjengelighet og pris på transport før du bestiller opphold.

Brannsikkerhet

 • Alle gjester har ansvar for å gjøre seg kjent med branninstruks, rømningsveier, brannslukningsutstyr og røykvarslere ved ankomst. Se informasjon om brannsikkerhet i den enkelte hytte.
 • Røyking er forbudt inne på kystledhyttene.

Ladbare biler

 • Strømanleggene på kystledhyttene er ikke beregnet for oppladning av ladbare biler. Av sikkerhetshensyn ber vi gjestene respektere at det ikke er anledning til å lade bilen på hyttene.

Bruk av båt

 • Det følger med robåt til mange av kystledhyttene. Bruk av båt skjer på eget ansvar, og enhver gjest er selv ansvarlig for at bruk skjer under forsvarlige forhold. Sjekk vær og vind, og ta hensyn til egne ferdigheter.
 • Husk at været kan skifte raskt, og at båter alltid skal fortøyes forsvarlig.
 • Det er påbudt med godkjent flytevest i båt – husk å ta med vester. Som hovedregel er dette ikke tilgjengelig på hyttene.

Kjæledyr

 • Kjæledyr er tillatt på noen hytter og ikke tillatt på andre – sjekk hytteinformasjonen før du reiser. Kjæledyr som er med på tur skal holdes unna senger og sofagrupper.

Rengjøring

 • Hyttene er ubetjente, gjester må selv rydde og vaske etter seg. All mat skal fjernes ved avreise.
 • Alle gjester forventes å følge OFs smitteverns- og  vaskeinstruks

Gebyr

 • Forlat hytta i den stand du selv ønsker å finne den. OF utsteder gebyr for merarbeid og omkostninger dersom hytta forlates i dårlig stand eller ved dårlig utvask. Størrelse på gebyr vil variere ut ifra omstendigheter og omfang av etterarbeid.

Avbestillinger gjøres via «Min Side».

1. Avbestilling av kystledhytte inntil 30 døgn før ankomst gir full refusjon av leiebeløp.

2. Ved avbestilling mellom 30 og 7 døgn før ankomst må 50% av leiebeløpet betales.

3. Ved avbestilling senere enn 7 døgn før ankomst må hele leiebeløpet betales.

 

Bestilling av en kystledhytte har 24 timers angrefrist. Ved avbestilling innenfor dette tidsrommet gis det full refusjon av leiebeløp.

Force Majeure

 • Om kraftig vind og uvær gjør det utrygt å reise til utsatte kystledhytter gis det full refusjon for oppholdet.
 • Om nasjonale eller kommunale pålegg under pandemien gjør det umulig å gjennomføre turen gis det full refusjon for oppholdet.

Sykdom

 • Ved sykdom gjelder vanlige avbestillingsregler. Har du reiseforsikring vil denne vanligvis dekke påløpte kostnader.

Endring av dato for opphold

 • Dato for et opphold kan endres inntil 7 dager før ankomst uten gebyr, forutsatt at ny bestilling gjelder samme hytte og antall dager. Endring må gjøres per e-post til kystled@oslofjf.no.

Oslofjordvenn  gjelder for kalenderåret. En betalingsoppfordring sendes ut på nyåret. Innbetaling for Oslofjordvenn  refunderes ikke. Dette gjelder også i tilfeller hvor man ikke benytter seg av fordelen ved tidlig booking.

Vimpelen gjelder for kalenderåret. På nyåret vil du motta en betalingsoppfordring for det nye året.  Ved kjøp etter 1. september følger neste års vimpel med på kjøpet.

Du har 14 dagers returrett på varer som er kjøpt i nettbutikken. Du kan bytte eller få pengene tilbake. Husk at produktet må være ubrukt for å kunne byttes eller om du ønsker pengene tilbake.

 

Ved bytte betaler du selv for returen, mens vi betaler porto for utsendelse av ny vare. Ved ønske om penger tilbake oppgi kontonummer.

 

Mener du at produktet ikke holder mål kan du reklamere ved å sende oss varen.

Forutsatt at det foreligger en mangel ved varen og dette ikke skyldes forbrukeren eller forhold på forbrukerens side, har du rett til en ny vare eller pengene tilbake dersom mangelen ikke er uvesentlig.