Skip to main content

Årets tegnekonkurranse i Kystled Oslofjorden

Vinnerne av årets tegnekonkurranse er Anneli (7 år), Luca (6 år) og Reidun (6 år). De tre unge kunstnerne får hver sin bokpremie i posten. Gratulerer til vinnerne!

I år ønsket vi å se kystledferien fra barnas perspektiv, og det fikk vi virkelig se. Her kan du lese mer om hva som inspirerte oss til å ha en tegnekonkurranse. De flotte vinnerbildene er fra ferieturer til kystledhyttene på Ommen og på Langgrunn. Trykk på bildene for å se dem i større versjon.

Reidun Skaugen (6)
«Solskinnsdag på Ommen»
Tusj på papir

Anneli Opsahl Engeskaug Karlsen (7)
«Krabbe på Langgrunn»
Akvarell på papir

Luca Hernandez Heir (6)
«Natteliv på Ommen»
Blyant på papir

Det smittende smilet og de glade fargene i Reiduns tegning fra Ommen Hovedhuset løfter umiddelbart humøret vårt. Det er nesten så vi kan høre bølgeskvulp og måkeskrik.

Den eksperimentelle ekspresjonismen med både blås-, sprut, og bretteteknikker i tegningen til Anneli speiler den sitrende spenningen ved krabbefiske. Hva skjer nå? Kommer den til å slippe eller kommer den til å sitte?

Detaljrikdommen i Lucas tegning er herlig. Det gjør at vi nesten følelsen av å være inni et eventyr. Uglens øyne som lyser imot oss i natta, og trollets røde munn, skarpe tenner og store tånegler skaper spenning og stemning.

Tusen takk for alle de flotte tegningene dere har sendt inn til konkurransen!