Skip to main content

Ofte stilte spørsmål om Kystled Oslofjorden

Lurer du på noe angående Kystled Oslofjorden? Her finner du svar på våre mest stilte spørsmål.

Før booking

Hva er Kystled Oslofjorden?

Kystled Oslofjorden er et nettverk av enkle, rimelige overnattingsmuligheter langs kysten, for alle, som gir utgangspunkt for miljøvennlig friluftsliv og kystkulturaktiviteter. Denne siden gir deg utfyllende informasjon: Hva er Kystled Oslofjorden?

Når kan jeg booke hytte for neste sesong?

Kystledsesongen planlegges år for år, og bookingkalenderen gjøres tilgjengelig på en spesifikk dato hver sesong som vi kaller «bookingåpning». Bookingåpning legges vanligvis til februar, men datoen kan variere.

Oslofjordvenner får tilgang til bookingkalenderen 24 timer før andre.

Dato for bookingåpning i 2024 er den 13. februar for Oslofjordvenner, og 14. februar for alle andre.

Må jeg registrere meg?

For å kunne booke en kystledhytte, må du først registrere en bruker i bookingsystemet. Ved første gangs pålogging må du opprette et passord.

Om du allerede har en bruker fra tidligere (registrert før 2023), må du opprette et nytt passord første gang du logger inn i vårt nye bookingsystem. Dette gjør du fra Logg inn-siden.

Hva kan jeg gjøre på "Min side"?

Når du har registrert en bruker, og logget inn, kommer du til «Min side»

Fra denne siden har du mulighet til å:

  • Se, endre eller kansellere dine bookinger
  • Kjøpe Oslofjordvenn og/eller vimpel
  • Se og endre dine opplysninger
  • Endre passord
  • Slette din bruker

Hva skjer hvis jeg sletter min bruker?

Du kan når som helst slette din bruker. Du vil da ikke lenger ha tilgang til «Min side».

Hvis du har kommende booking(er), må du være oppmerksom på at du ikke lenger vil kunne se, endre eller kansellere disse. Informasjon om kommende bookinger vil du kun finne i ordrebekreftelsen du mottok ved bestilling.

Din kontaktinformasjon vil kun være tilgjengelig for oss knyttet til eventuelle bestillinger du har gjort, men vi vil ikke kunne finne dine opplysninger i vårt register.

Hvordan logger jeg inn hvis jeg allerede har en bruker?

Hvis du var registrert som Oslofjordvenn i 2022 har du kanskje allerede en bruker i bookingsystemet. Ved første gangs innlogging i det nye systemet må du bestille nytt passord. Dette gjør du ved å trykke på «Glemt passord?» på Logg inn-siden. Her må du fylle inn den samme e-postadressen du var registrert med fra før.

Da får du en e-post med en lenke som gjør det mulig å opprette nytt passord.

Hvis du har gjort dette, men ikke får noen e-post, kan det være lurt å sjekke søppelpost eller spamfilter. Det kan hende e-posten har funnet veien dit.

Om du har trykket på «Glemt passord» flere ganger, får du flere e-poster med lenke for å tilbakestille passord. Det gjelder da å finne den e-posten du fikk tilsendt sist, for de tidligere tilsendte lenkene vil være ugyldige så snart du har bedt om å få en ny.

Er du sikker på at du var registrert som Oslofjordvenn i 2022, men ikke får logget inn med e-postadressen du var registrert med, så ta kontakt med oss på e-post kystled@oslofjf.no så vil vi hjelpe deg med å finne igjen brukeren din.

Hvordan logger jeg inn hvis jeg ikke har en bruker?

Første gang du vil logge inn på nettsidene våre må du registrere en ny bruker. Dette gjør du ved å trykke på «Registrer bruker» på Logg inn-siden.

Fyll ut skjemaet og lag deg et passord. Du må også krysse av for at du har lest og godtatt våre vilkår og betingelser. Når det er gjort kan du trykke på «Registrer bruker».

Deretter åpnes innloggingsvinduet. Fyll inn e-postadressen du brukte da du registrerte deg, og passordet ditt, og trykk på «Logg inn».

Hvordan endrer jeg passord?

Passordet kan enkelt endres fra «Min side»

Trykk på knappen «Endre opplysninger» i menyen til venstre. Da kommer dine registrerte opplysninger fram.

Helt nederst, under dine opplysninger, vil du finne knappen som heter «Endre passord».

Må man være Oslofjordvenn for å gjøre en booking?

Nei, man må ikke være Oslofjordvenn for å bestille kystledhytte – tilbudet er åpent for alle.

Man kan likevel registrere seg som Oslofjordvenn og bidra til å støtte det arbeidet Oslofjordens Friluftsråd gjør i og rundt Oslofjorden. Om du ønsker å registrere deg som Oslofjordvenn, må du først ha en registrert bruker. Når du er innlogget med din bruker, kan du fra «Min side» åpne knappen «Støtt OF». Da får du mulighet til å kjøpe Oslofjordvenn.

Er du Oslofjordvenn og har betalt kontingent innen fristen, får du mulighet til å booke hytter 24 timer før andre.

Hvordan kan jeg bli Oslofjordvenn?

Om du ønsker å registrere deg som Oslofjordvenn, må du først ha en registrert bruker. Når du er innlogget med din bruker, kan du fra «Min side» åpne knappen «Støtt OF» i menyen til venstre. Da får du mulighet til å kjøpe Oslofjordvenn.

Er du Oslofjordvenn og har betalt kontingent innen fristen, får du mulighet til å booke hytter 24 timer før andre.

Finnes det en venteliste?

Nei, det finnes ingen venteliste. Men husk å sjekke flere hytter i det datointervallet du ønsker å dra på tur. Kanskje er en annen fin hytte ledig enn den du hadde sett for deg.

Gjennomføre booking

Hvordan booker jeg en kystledhytte?

Kystledhyttene bookes direkte fra hyttesidene, og du må være innlogget for å gjennomføre en booking. Du finner alle kystledhyttene på vår hytteoversikt.

Når du er innlogget, og hyttene er åpnet for booking, vil bookingvinduet være synlig.

Fyll ut alle feltene i bookingvinduet, og trykk på knappen «Book denne hytta». Når du har trykket på knappen, er hytta reservert for deg, og du tas videre til betalingsløsningen.

Fyll ut alle nødvendige felter i betalingsløsningen, og trykk «Betal». Det er kun mulig å betale med kort eller Vipps, så ha betalingskortet eller telefon med Vipps installert klart når du starter en booking.

Når betalingen er godkjent skal du få meldingen «Betaling vellykket», og du blir dirigert videre til «Min side», hvor du finner en oversikt over dine bookinger.

Du vil også motta en ordrebekreftelse til den e-postadressen som er registrert på brukeren din.

MERK: Du må gjennomføre betalingen innen 15 minutter fra du trykker på «Book denne hytta». Om du bruker lenger tid, vil hytta frigjøres, og du vil ikke lenger kunne gjennomføre betalingen.

Om du fra betalingsvinduet ombestemmer deg, eller vil endre bookingen, kan du klikke på «Hytteoversikt» øverst på nettsiden. Da blir bookingen kansellert, og du kan starte på nytt.

Hvordan velger jeg hytte og dato?

I hytteoversikten vises alle hytter i Kystled Oslofjorden. For å booke må du først velge hytte, før du kan velge og bestille ønsket dato.

Utvalget av hytter kan begrenses ved å bruke søkefunksjonen og ved å sette på ett eller flere av filtrene øverst i hytteoversikten.

Når du har funnet hytta du vil besøke, trykker du på hyttekortet. Hyttesida vil da åpne seg, og her finner du detaljert informasjon om hytta.

Ved å trykke i feltet «Velg dato» åpner du en kalender. Her velger du hvilke datoer du ønsker å booke. Du må først trykke på ønsket innsjekkingsdato, og deretter trykker du på ønsket utsjekkingsdato.

MERK: Først når du trykker «Book denne hytta» blir valgte datoer ikke lenger tilgjengelige for andre.

Hvordan ser jeg hvilke datoer som er ledige?

Datoer som er tilgjengelige vises med sort skrift.

Datoer som ikke er tilgjengelige vises med grå skrift, og er streket over.

Bildet under viser de ulike visningene i kalenderen. Her er det kun dagene fra 28.-30. april som er mulig å booke.

Finnes det en oversikt over ledige hytter?

Du kan bruke datofilteret øverst på hytteoversikten til å legge inn et tidsrom du ønsker å reise på tur.

MERK: Om du legger inn et stort tidsintervall, for eksempel to uker, vil alle hytter som har minst ett ledig døgn vises i oversikten.

Hvordan finner jeg en hytte som passer for meg?

Øverst i hytteoversikten er det flere felter som lar deg filtrere utvalget.

Bruk disse for å finne en hytte som passer deg og dine behov.

Hvorfor ser jeg ikke bookingvinduet?

Bookingvinduet er kun synlig når man er logget inn.

Om man ikke er innlogget, vises kun kalenderen, og man kan se hvilke dager som er ledige og opptatte. Først når man er innlogget, blir bookingvinduet aktivt.

Hvorfor får jeg ikke bladd i bookingkalenderen?

Om du ikke får bladd fremover i bookingkalenderen er inneværende leiesesong for hytta du har valgt over. Booking av kystledhytter for kommende sesong starter vanligvis i februar. Man kan kun booke hytter for samme år, det er ingen mulighet for privatpersoner å reservere for opphold lenger fram i tid.

Hvis du etter bookingåpning fremdeles ikke får tilgang til kalenderen, kan det være at nettleseren din har hengt seg opp på en gammel versjon av hyttesiden. Dette kan ofte løses ved å tømme cache/bufferen og oppdatere siden.

For Windows: trykk Ctrl + F5

For Mac: trykk Cmd (⌘) + Shift + R

På mobil kan det hjelpe å tømme loggen i nettleserappen og forsøke på nytt.

Hvorfor virker ikke knappen "Book denne hytta"?

Hvis du ikke har fylt inn alle de påkrevde feltene, vil knappen «Book denne hytta» være grå og inaktiv.

Når alle felter i bookingvinduet er utfylt, skal knappen bli blå. Da er knappen aktiv, og du kan trykke på den for å komme videre til betalingsvinduet.

Hvorfor får jeg ikke betalt?

Er alle felt riktig utfylt? Hvis ikke markeres manglende felt med en rød ramme og du kommer ikke videre med «Betal». Husk også at våre vilkår og betingelser må være lest og forstått før du kan gjennomføre betalingen.

Hvordan bestiller jeg på vegne av en organisasjon eller skoleklasse?

Ønsker du å bestille på vegne av en skoleklasse eller en organisasjon må du ta kontakt med oss på kystled@oslofjf.no for hjelp med å legge inn riktig fakturaadresse, organisasjonsnummer, referansepersoner og eventuell skolerabatt.

Skoleklasser og organisasjoner som tilrettelegger for friluftsaktiviteter for barn og unge har mulighet for å legge inn reservasjoner før andre. Les mer om forhåndsbooking her.

Bekreftelse, betaling og endringer

Hvorfor har jeg ikke mottatt ordrebekreftelse?

Ordrebekreftelse sendes ut automatisk like etter at bestillingen er fullført. Om du ikke har mottatt ordrebekreftelse innen fem minutter etter bestilling, gjør følgende:

  1. Sjekk om bekreftelsen har havnet i spamfilter/søppelpost.
  2. Sjekk at bestillingen er gjennomført. Om den er gjennomført, vil du se den på «Min side».
  3. Sjekk at e-postadressen du har registrert på «Min side» er korrekt.
  4. Hvis du fremdeles ikke finner bekreftelsen, kontakt oss på e-post: kystled@oslofjf.no

Kan jeg betale med faktura?

Et kystledopphold betales med bankkort eller Vipps ved bestilling.

Representerer du en skoleklasse eller organisasjon som ønsker å betale ved hjelp av faktura må du kontakte oss før bestilling, på kystled@oslofjf.no.

Faktura sendes i EHF-format så lenge dette er mulig og org.nr. er registrert. Det er også mulig å få faktura med KID-nummer i en egen e-post.

MERK: Ordrebekreftelsen er ikke en faktura.

Hvis du savner faktura når oppholdet nærmer seg, ta kontakt med oss på e-post.

Kan jeg endre bestillingen min?

Dato for et opphold kan endres inntil 7 dager før ankomst, uten gebyr, forutsatt at ny bestilling gjelder samme hytte og samme antall dager.

Du endrer datoer selv fra «Min side».

Kan jeg avbestille et opphold?

Vilkårene for avbestilling finner du her: Vilkår og betingelser.

Om du ønsker å avbestille oppholdet ditt, gjør du dette selv fra «Min side».

Kan jeg endre antall gjester?

Blir dere flere personer enn oppgitt ved booking er dette helt i orden så lenge det er innenfor hyttas maksimale kapasitet. Ønsker dere å reise flere enn antall sengeplasser hytta er beregnet for, ta kontakt med oss på kystled@oslofjf.no for å undersøke om dette lar seg gjøre. Enkelte steder kan dette løse seg med at noen overnatter i telt i nærområdet.

Oppholdet

Hvordan får jeg tak i nøkkelen?

Informasjon om hyttenøkkel finner du i ordrebekreftelsen som du fikk da du booket hytta. Om du ikke finner igjen ordrebekreftelsen din, kontakt oss på e-post: kystled@oslofjf.no.

Hvor kan jeg finne detaljer om hytta?

Det meste av nødvendig informasjon finner du på hyttesiden for hytta du har bestilt.

På hyttesiden finner du en kategori som heter «HYTTA OG OMRÅDET», der hytta og innholdet i den er beskrevet. Om du ikke finner svar her, kan du også forsøke å se på bildene. Ved å trykke «Se alle bilder» får du sett flere bilder, og du kan lese bildetekstene.

Husk at du selv er ansvarlig for å sette deg inn i detaljene som gjelder for din booking. Det meste av nødvendig informasjon finner du på hyttesiden for hytta du har bestilt.

Hvordan finner jeg transport til hytta?

Det er hver enkelt gjest sitt ansvar å sørge for å ha transport til hytta. Sjekk derfor hvilke transporttilbud som finnes, før du bestiller.

Der vi vet om transportører med godkjente sertifikater som tilbyr båtskyss, har vi opplyst om dette på hyttesidene. Enkelte steder har vi dessverre ingen oversikt over transportører.

Vi har heller ingen innvirkning på transporttilbud, og er ikke ansvarlig i tilfeller der et tilbud eventuelt skulle falle bort.

Hvordan kan jeg kontakte OF fra hytta?

Hvis det oppstår en situasjon under oppholdet hvor du trenger hjelp fra OF etter kontorets åpningstider, kan du ringe vår vakttelefon. Denne er alltid betjent. Informasjon finner du i ordrebekreftelsen du mottok på e-post ved bestilling.

NB: Vakttelefonen er kun til for vanskelige situasjoner som oppstår under et opphold. Har du generelle spørsmål om hytter eller booking, ta kontakt med oss innenfor kontorets åpningstider.

Hvem vasker hytta etter oppholdet mitt?

Alle hyttene i Kystled Oslofjorden er ubetjente, så det er hver enkelt gjest som selv har ansvar for å vaske ut av hytta etter endt opphold.

Kontakt oss

Har du noen andre spørsmål du ikke fant svaret på over? Kontakt oss på e-post eller telefon, så skal vi hjelpe deg!

E-post: kystled@oslofjf.no

Vi synes det er hyggelig å snakke med deg, men vi setter pris på om du forsøker å finne svar på denne siden eller på hyttesiden før du tar kontakt.

Dersom du fortsatt trenger hjelp kan vi kontaktes på telefon 67 55 49 90. Mer informasjon finner du nederst på siden.

Befinner du deg på en hytte og trenger hjelp fra oss utenfor kontorets åpningstider kan du ringe vår vakttelefon – informasjon finner du i ordrebekreftelsen du mottok på e-post ved bestilling.