Skip to main content

Dato for bookingåpning

Bookingåpning for sesongen 2024 blir tirsdag 13. februar, klokken 12.00 for Oslofjordvenner. Om du ikke er Oslofjordvenn i 2024 er det mulig å booke fra onsdag 14. februar, kl. 12.00.

Les videre for å se hvordan du best kan forberede deg i forkant av årets bookingåpning, og se hva som er nytt av året i Kystled Oslofjorden 😊

Lure tips og triks – før bookingåpning

Bli kjent med nettsidene

Gjør deg kjent med nettsidene i forkant, så kan du enklere navigere sidene når du skal booke. Se på hytteoversikten og prøv deg fram med å bruke ulike filtre. Sjekk også ut siden vår for ofte stilte spørsmål.

For å kunne booke en kystledhytte, må du først registrere en bruker i bookingsystemet. Ved første gangs pålogging må du opprette et passord.

Oslofjordvenn

Er du Oslofjordvenn, får du tilgang til bookingsystemet 24 timer før de som ikke er det. I tillegg bidrar du til innsatsen OF gjør for Oslofjorden! Oslofjordvenn koster 450,- per kalenderår. På denne siden kan du lese mer om Oslofjordvenn, og hvordan man kan bli det.

Gjør en test

Om du ønsker å se hvordan man gjennomfører en booking kan du teste på Bestemorstua, den er åpen hele året (Fram til bookingåpning ligger kun datoer fram til mars ute). Merk at man må ha registrert en bruker, og være innlogget, for å kunne legge inn en booking. OBS: Om du ikke faktisk ønsker å booke et opphold på Bestemorstua, så husk å stoppe i tide. Ikke trykk på «Betal» om du ikke mener det 😉

Lure tips og triks – når du skal booke

Logg inn – tøm cache

Selv om det ikke er mulig å booke noe før klokken 12.00 på bookingdagen, er det lurt å logge inn litt i forveien, slik at du finner fram til rett hytteside.

Sørg for å oppdatere nettsidene og tømme cache/buffer. På siden for ofte stilte spørsmål står det beskrevet hvordan man gjør det.

Finn fram det du trenger

Ha kort, bank-ID og Vipps klart, og sjekk at du har penger på kortet/vippskontoen du vil bruke. Det er ikke mulig å betale med faktura.

Husk at det ikke er mulig å legge til flere hytter på samme ordre. Så om du for eksempel ønsker å booke flere hytter på samme sted, må du gjennomføre ett kjøp om gangen.

Ha en plan B

Det er lurt å ha en plan B, i tilfelle akkurat den hytta og datoen du ønsket deg, skulle bli snappet opp av noen andre. Det er mange flotte kystledhytter å besøke! Bare se på hytteoversikten. Og husk at fellesferien og skoleferien gjerne blir fylt opp raskt. Har du mulighet til å dra litt utenom de periodene det er aller mest press på, er det kanskje lettere å sikre en tur til en plass du har drømt om å få besøke.

Husk å sjekke transporttilbud

Enkelte steder er du avhengig av båttransport. OF har ingen innvirkning på priser og tilbud om transport. Husk å undersøke tilgjengelighet og pris før du bestiller et opphold.

Nye vilkår og betingelser

Les våre vilkår og betingelser

Vi har oppdatert våre vilkår og betingelser for booking av kystledhytter, det er viktig at du leser disse før du bestiller hytte. Her finner du vilkår og betingelser 

Refusjon

1. Ved avbestilling av kystledhytte inntil 14 døgn før ankomst vil 50% av innbetalt beløp refunderes.

2. Ved avbestilling senere enn 14 døgn før ankomst får man ingen refusjon.

Det gis ikke full refusjon ved avbestilling av et opphold. Det er derfor viktig at du kun bestiller hytter som du vet du kommer til å besøke. Om du likevel er nødt til å kansellere en booking, vil du få 50% refusjon av innbetalt beløp, så sant avbestillingen skjer minst 14 dager før planlagt opphold. Skulle du være så uheldig å komme til å booke feil hytte, eller feil datoer, har du 48 timers angrefrist. Det er derfor viktig at du sjekker at det du har bestilt er korrekt.

Endringer

Dato for et opphold kan endres gebyrfritt, forutsatt at endring gjelder samme hytte og samme antall dager i inneværende sesong. Endringer gjør man selv, fra «Min side».

Tre personer sitter på et svaberg og ser utover mot havet. I bakgrunnen er et fyrtårn.

Fjorårets tredjeplass i Kystled Oslofjordens fotokonkurranse. Bildet er fra Færder fyr, og fotografen heter Åse Marthinsen.

Andre nyheter i Kystled Oslofjorden i 2024

Kystledhytter som åpner i 2024

På Bergholmen åpner Mineverkstedet, med seks sengeplasser. Mineverkstedet blir den tredje kystledhytta som åpner på Bergholmen. Fra før finnes hyttene Befalsboligen og Jacobinebua på denne fine, lille friluftsøya.

Øygruppa Steilene i Nesodden kommune får en ny kystledhytte når Bestyrerboligen åpner. Dette er en flott, gammel sveitservilla som ligger på Persteila, og her blir det 14 sengeplasser. Steilene har en kystledhytte fra før, nemlig den første hytta som åpnet i Kystled Oslofjorden, Fyrsteilene.

Kystledhytter med avvik i sesongen

Sesongen på Ødegårdbua sør og Tjønneberget møterom er foreløpig uavklart. Hyttene legges ut så snart vi vet når de åpnes. 

Strømtangen reserveres to uker i løpet av sommeren for Onsøbeviset, som driver Strømtangen.

Gullholmen Fyrvokteren stenges for vedlikehold to uker i månedsskiftet mai/juni.