Skip to main content

Om prosjektet

Ny kystledhytte på Steilene i Nesodden kommune. Målsettingen er å åpne den til sesongen 2024.

 

I 1997 åpnet den aller første Kystledhytta på Fyrsteilene, og den har gjennom alle disse åra vært en av de meste populære, med fin beliggenhet og samtidig nærhet til Oslo og Bærum. Nå utvides tilbudet med en noe større hytte, Bestyrerboligen på Persteilene.

Oslofjordens Friluftsråd signerte i 2022 to viktige avtaler med Nesodden kommune som skal sikre friluftslivet på Steilene fremover. Avtalene gjelder bl.a. den gamle sveitservillaen, kalt Bestyrerboligen, på Persteilene. Prosjektet omfatter istandsetting av denne for å gjøre den egnet for utleie som kystledhytte. Boligen ligger fint til med vestvendt utsikt, og rundt huset er det en stor hage.

Nesodden kommune har de senere årene gjennomført større vedlikeholdsarbeider, bl.a. med etablering av vann og avløp, omlegging av tak og renovering av elektrisk anlegg. Det er nå behov for restaurering av vinduer, renovering av bad og kjøkken og diverse annet innvendig vedlikehold, samt utvendig drenering rundt deler av bygningen. Noe av arbeidet er omfattende og vil kreve innleide ressurser med spesialkompetanse.

Boligen vil bli tilrettelagt med fire soverom med til sammen 12-14 sengeplasser, stort bad og kjøkken og store, luftige oppholdsrom. Planen er å ferdigstille prosjektet og gjøre boligen tilgjengelig som kystledhytte i løpet av 2024.

 

Lenker  

Status

Pågår

Kategorier

Kystled, istandsetting 

Partnere

Nesodden kommune

Tilknyttet prosjektet
Finansiering

Sparebankstiftelsen DNB, Oslofjordens Friluftsråd 

Prosjektleder
Prosjektansvarlig

Flere av våre prosjekter

Filter

KystledProsjekt (avsluttet)

Bergholmen Mineverkstedet

15. september 2023
Ny kystledhytte på Bergholmen i Frogn kommune. Her kan du bo fra 30. april 2024.
KystledProsjekt (pågår)

Bestyrerboligen, Steilene

22. mars 2023
Målet er å åpne ny kystledhytte, Bestyrerboligen på Persteilene på Nesodden, for sesongen 2024
AktueltKystled

Vedlikeholdsløft til felles glede i 5 + 3 år!

23. januar 2023
En stor takk til Sparebankstiftelsen DNB! I 5 år, fra 2018 til 2022 har de støttet Kystled Oslofjorden med 15 millioner kroner til vedlikehold og løft av kystledhyttene.