Skip to main content

Om prosjektet

Ny kystledhytte i Trabukta på Malmøya i Larvik kommune. Målsettingen er å åpne hytta til sesongen 2025.

 

Ytterst i Viksfjorden, ut mot havet, ligger Malmøya. En vakker øy med variert kystnatur, som rullesteinstrender, svaberg, enger og eikeskog.  

Våren 2023 signerte OF en 30 års leieavtale med Larvik kommune om å etablere kystled i den lille hytta i Trabukta på Malmøya. Hytta ble bygget i 1969 og Larvik kommune overtok den i 2001, da kommunen kjøpte øya for å sikre den for allmenheten og friluftsformål. Siden den gang har hytta i Trabukta blitt benyttet til oppbevaring av verktøy og som varmestue for kommunens ansatte som har jobbet på øya. Nå ønsker kommunen at hytta skal få ny bruk og komme allmennheten til gode som kystled. 

Hytta har to soverom, kjøkken, stue og en stor terrasse mot sjøen. Frem til sesongen 2025 skal OF renovere og istandsette hytta til kystled. Hytta ligger nydelig til, helt nede ved vannet og kyststien går rett ved hytteveggen og viser vei rundt øya.  

Det er allerede etablert en kystledhytte på Malmøya. Jakthytta med Feriehjemmet har de siste 10 årene vært i bruk som kystledhytte og driftes i dag av Tjølling Jeger- og Fiskerforening i samarbeid med OF. Jakthytta er en hytte som egner seg godt for større grupper og skoleklasser. Hytta i Trabukta vil passe for små grupper og barnefamilier.

Målsettingen er å ferdigstille hytta til kystledsesongen 2025, som en ny kystleddestinasjon tilgjengelig for allmennheten.

Lenker

Status

Pågår

Kategorier

Kystled, istandsetting 

Partnere

Larvik kommune

Tilknyttet prosjektet
Finansiering

Sparebankstiftelsen DNB, Oslofjordens Friluftsråd 

Prosjektleder
Prosjektansvarlig

Flere av våre prosjekter

Filter

KystledProsjekt (avsluttet)

Bergholmen Mineverkstedet

15. september 2023
Ny kystledhytte på Bergholmen i Frogn kommune. Her kan du bo fra 30. april 2024.
KystledProsjekt (pågår)

Bestyrerboligen, Steilene

22. mars 2023
Målet er å åpne ny kystledhytte, Bestyrerboligen på Persteilene på Nesodden, for sesongen 2024
AktueltKystled

Vedlikeholdsløft til felles glede i 5 + 3 år!

23. januar 2023
En stor takk til Sparebankstiftelsen DNB! I 5 år, fra 2018 til 2022 har de støttet Kystled Oslofjorden med 15 millioner kroner til vedlikehold og løft av kystledhyttene.