Skip to main content

Bli Oslofjordvenn

Logg inn eller registrer bruker for å bli Oslofjordvenn

Mer om hva vi jobber med

Noen pågående prosjekter

Filter

Læring i friluft for alle

Prosjekt med mål å skape mer og bedre læring i friluft ved deltakerskolene. Finansiert av Sparebankstiftelsen DNB.

EPS (Ekspandert plast) i Ytre Oslofjord Øst

Ekspandert plast (EP) er celleplast som er fremstilt ved esing (ekspandering) av kompakt plast. Dette gjør plasten til et lettere, mykere og mer isolerende materiale med utallige bruksområder. Ekspandert polystyren (EPS) og ekstrudert polystyren (XPS) er de to formene som…
Trash Trawl i Akerselva. Foto: klimaoslo.no

Trashtrawl – Analyser av avfall i Akerselva 2020

Hva er kildene til forsøpling av Akerselva? Prosjektet har tatt søppelanalyser med en TrashTrawl.

Bærekraftig friluftsliv

Øyene og friområdene i Oslofjorden er en stor rekreasjons- og friluftslivsressurs. Samtidig gjør mange og i liten grad samkjørte aktører, manglende koordinering av persontransporten, samt kommunegrenser som ikke følger bruksmønsteret at potensialet ved bruk av området ikke utnyttes godt.

OF er høringsorgan for friluftslivet i Oslofjorden og går hvert år gjennom kommuneplaner og andre plandokument. Se alle uttalelser. 

Filter

Detaljregulering Kambo B4, innspill til varsel om oppstart

Ved så store inngrep er det viktig å ta vare på både naturinteresser og sikre allmenheten tilgang til fjorden og rekreasjonsområder.

Kommuneplanens arealdel 2022 – 2034 Halden kommune. Kommentarer

Det vises til forslag til kommuneplanens arealdel 2022 – 2034. Oslofjordens Friluftsråd (OF) har følgende kommentarer til planforslaget: Føringer i planarbeidet Blant temaene mener vi at strandsonen, naturmangfold, sammenhengende blågrønne strukturer og bærekraftig arealutvikling er spesielt viktige.   “Helhetlig tiltaksplan…

Detaljregulering Mummiverden, Larvik. Innspill

Området som tenkes brukt til fornøyelsespark vil innebære inngrep i et område med store naturverdier og også innebære betydelig nedbygging av strandsonen. Vi mener alternative plasseringer bør vurderes nøye.

Klage på tillatelse til endring av utslippstillatelse til Oslofjorden for Chemring Nobel AS

Uten kompenserende tiltak, innebærer utslippstillatelsen at staten bidrar til å forsinke prosessen med å gjenopprette en god økologisk tilstand i Oslofjorden og øke byrden for andre aktører. Staten må bidra langt mer konstruktivt.