Skip to main content

Lågøya ble kjøpt av Sparebankstiftelsen DNB i fjor vår. OF og DNT Oslo og Omegn fikk i felleskap ansvar for å gjøre øya med 21 hytter tilgjengelig for alle. Fjoråret ble brukt til planlegging og å bli kjent med øya. I år var første sesong med mulighet for å booke Lågøya-hyttene!

Klargjøring

Siden i fjor høst har det vært stor aktivitet på øya. Alle hyttene har fått nye ildsteder og nytt gassanlegg, og nye toalett er snart på plass på alle hyttene. Disse oppgavene har vært prioritert siden det verken er vann eller strøm til øya. Det er også utført omfattende restaurerings- og vedlikeholdsoppgaver på mange av hyttene og skjøtsel av øya. Oppgavene er utført av DNT Oslo og Omegn, OFs ansatte, profesjonelle håndverkere og ikke minst et stort antall frivillige fra DNT.

Mange besøk

Sesongen startet i mai og fram til i høst har flere tusen personer besøkt øya. Hyttene har vært booket over 1500 døgn til sammen. Nøyaktig statistikk på antall gjester har vi ikke, men et sted rundt 5000 er sannsynlig. I tillegg kommer mange dagsbesøkende. Gjestehavna har blitt flittig besøkt. Vertskapet på øya har hatt mye å holde på med, men tilbakemeldingene fra besøkende på øya har vært svært gode. Lågøya er et tilbud folk har satt stor pris på!

 

Bilder: Sett fra gjestenes perspektiv

Finne ut mer? Se Lagoya.no

Kulturlandskapsskolen – dragehode

Er du en av dem som har besøkt øya? Da har du kanskje fått med deg at vi har satt opp informasjon om dragehode? Den trives på kalkrik grunn og Oslofjordområdet er det viktigste leveområdet for denne svært sjeldne planta. Den trives godt på Lågøya! For å ta vare på den arrangerte vi kurs gjennom kulturlandskapsskolen.

 

Bilder: Dragehode en viktig del av Lågøya!

Høst og ny sesong

Det er fortsatt mulig å besøke Lågøya, enten for overnatting i en av hyttene eller for dagsbesøk. En del av hyttene kan bookes fram til 8. oktober, men merk at nå på denne tiden er det fergetilbud kun i helgene. Dato for neste års booking av hytter er ikke fastsatt enda.

Mer om Lågøya

Filter

AktueltLågøya

Lågøya: Mye aktivitet og mange besøk

Siden øya ble kjøpt opp i fjor vår har det vært hektiske dager på øya.
12. september 2023
AktueltLågøya

Lågøya: Ytterligere åtte hytter åpner!

Fra tirsdag 13. juni åpner nye hytter for booking på herlige Lågøya!
9. juni 2023
AktueltKronikker og fagartiklerLågøya

Lågøya: En øy for friluftslivet

Det er ikke hver dag en hel øy med 21 hytter legges ut for salg i Oslofjorden. Da Circle K skulle selge feriestedet de ansatte hadde brukt i generasjoner, lyktes det OF og DNT Oslo og Omegn å få kjøpt…
1. april 2023
AktueltLågøya

Velkommen til Lågøya

Fra 1. juli er Lågøya i Frogn kommune et nytt friluftsområde til glede for alle. Foreløpig bare for dagsturer, men fra neste år blir det mulig å leie hyttene.
1. juli 2022
AktueltLågøya

En egen øy for friluftslivet i Oslofjorden!

En svært gledelig nyhet: OF og DNT Oslo og Omegn overtar Lågøya i Oslofjorden. En privat øy på 130 mål med 21 hytter, som selges av Cirkle K. Kjøpet er finansiert av Sparebankstiftelsen DNB. Dette blir et stort løft for…
29. april 2022