Skip to main content

Fra 1. juli er Lågøya i Frogn kommune et nytt friluftsområde til glede for alle. Foreløpig bare for dagsturer, men fra neste år blir det mulig å leie hyttene.

Sommeren 2022

1. juli åpnet øya for allmennheten. Det betyr at du kan reise til øya og gå på tur og bade. Overnatting må du vente med til neste år. Grunnen til det er at vi må få på plass et driftssystem som også tar vare på de unike naturforekomstene på øya. Vi i denne sammenhengen er DNT Oslo og Omegn og Oslofjordens Friluftsråd, som sammen har fått i oppdrag å sørge for at øya kommer allmennheten til gode.

Lågøya badeanlegg

Frister det med et bad?

Dette er Lågøya

Øya ligger sentralt i Indre Oslofjord, rett vest for Fagerstrand på Nesodden, i Frogn kommune. Den var, inntil Sparebankstiftelsen DNB kjøpte hele øya i mars 2022, eid av Circle K Norge AS. Selskapet brukte øya som feriested for sine ansatte. Planen var opprinnelig å selge de 21 hyttene hver for seg, noe som antagelig ville ført til ytterligere “privatisering” av øya.

Unik natur

Lågøya har, på tross av alle hyttene, blitt skånsomt behandlet siden den ble kjøpt opp som ferieøy for ansatte i Norsk Brændeselolje i 1919. Den har en rik natur og viktige biotoper for mange arter. Dette må selvsagt også tas vare på for fremtiden, og er en viktig grunn til at øya ikke åpner opp også for overnatting.

På øya er vokser flere sjeldne planter, som her dragehode.

På øya er vokser flere sjeldne planter, som dragehode.

Kyststi

En midlertidig kyststi er merket over øya. Vi anbefaler en rundtur på øya, men oppfordrer samtidig til sporløs ferdsel. Hunder kan være med, men skal være i bånd.

Lågøya er et herlig turområde. Ta gjenre en rundtur å se selv.

Lågøya er et herlig turområde. Ta gjerne en rundtur og se selv.

Adkomsten til øya

Adkomst til øya må skje med båt. Sommerstid går det båt i rute til øya hver dag, se ruter.no for rutetider. Fra Fagerstrand tar det ca. 5 min med motorisert båt. Med robåt fra samme sted vil vi anta det tar ca. 15 min. Det er en liten båthavn på øya. Mindre båter kan ligge i båthavna i inntil 12 timer.

På østsiden av øya er det småbåthavn. Der kan mindre båter ligge i inntil 12 timer.

Les også

Filter

Lågøya: Mye aktivitet og mange besøk
Lågøya: Mye aktivitet og mange besøkAktueltLågøya

Lågøya: Mye aktivitet og mange besøk

12. september 2023
Siden øya ble kjøpt opp i fjor vår har det vært hektiske dager på øya.
Lågøya: En øy for friluftslivet
Lågøya: En øy for friluftslivetAktueltKronikker og fagartiklerLågøya

Lågøya: En øy for friluftslivet

1. april 2023
Det er ikke hver dag en hel øy med 21 hytter legges ut for salg i Oslofjorden. Da Circle K skulle selge feriestedet de ansatte hadde brukt i generasjoner, lyktes det OF og DNT Oslo og Omegn å få kjøpt…
Velkommen til Lågøya
Velkommen til LågøyaAktueltLågøya

Velkommen til Lågøya

1. juli 2022
Fra 1. juli er Lågøya i Frogn kommune et nytt friluftsområde til glede for alle. Foreløpig bare for dagsturer, men fra neste år blir det mulig å leie hyttene.
Aktuelt

Booking for Lågøya åpner 1. februar

Torsdag 1. februar kl. 10:00 kan du booke hytte på Lågøya. Fra 19. april kan du overnatte i en av de 19 hyttene du kan velge mellom på øya.
Aktuelt
Lågøya: Mye aktivitet og mange besøk
Aktuelt
Lågøya: Ytterligere åtte hytter åpner!