Skip to main content

Om kurset

Marin forsøpling er et stort miljøproblem. Kurset setter elevene grundig inn i temaet og kan inkludere rydding av en lokal strand.

Marin forsøpling er et stadig økende miljøproblem. Avfall på avveie i hav og kystområder har sin opprinnelse fra mange ulike menneskelige aktiviteter. I havet og på strendene utgjør avfallet en trussel for både natur, miljø og helse. Det marine avfallet føres med havstrømmene på tvers av landegrenser og er et globalt problem som krever internasjonale løsninger.

OF har lang erfaring med pedagogisk arbeid knyttet til temaet marin forsøpling. Kurset setter elevene grundig inn i temaet og kan inkludere rydding av en lokal strand. Vi foreslår både for- og etterarbeid som dere kan gjøre på egen hånd.

 

Kursets varighet: ca. 2 timer teori på skolen + en dag med praktisk strandrydding
Pris: gratis for skoler i våre medlemskommuner

Passer for

5. – 10. trinn, videregående skole

Meld deg på kurs

Ta kontakt om du ønsker å bestille kurs eller ønsker informasjon om våre aktiviteter.

Send oss en e-postRing oss 67 55 49 90

Fra lærerplanen

OF ønsker å inspirere til økt uteaktivitet

Det er en rekke fordeler med å flytte undervisningen ut av klasserommet. OF jobber for å inspirere skoler og barnehager til å bruke nære uteområder aktivt til lek og undervisning. Mer virkelighetsnær læring, andre sosiale relasjoner, bedre kontakt med naturen og økt fysisk aktivitet er noen av fordelene.

Flere kurs

Filter

Metodekurs for lærere
Metodekurs for lærereFor pedagogerUteundervisning og naturveiledning

Metodekurs for lærere

Fra Utdanningsdirektoratet legges det opp til mer praktisk læring, og mer læring gjennom lek. Dette er et praktisk rettet kurs, der deltagerne får konkrete tips til hvordan en kan flytte skolefagene ut av klasserommet og ut i friluft. Samtlige av…
Kartforståelse, orientering og allemannsrett
Kartforståelse, orientering og allemannsrettFor elever

Kartforståelse, orientering og allemannsrett

Hva er egentlig et kart? Hva betyr de ulike fargene og symbolene på kartet? Hva er himmelretninger, og hvordan finner vi dem? Og hva er egentlig denne allemannsretten? Gjennom dialog og med ulike aktiviteter og øvelser i skolens nærområde finner…
Kunnskap om friluftsliv
Kunnskap om friluftslivFor elever

Kunnskap om friluftsliv

Kurs i friluftsliv, bålfyring, hvordan søke ly, kle seg, bruk av kniv og øks, mat på bål og kokeapparater.  Friluftsliv er i vinden som aldri før, og for mange er det en selvfølge å drive med friluftsliv. Men noen er…
Friluftsskoler
FriluftsskolerFerieaktiviteterUteundervisning og naturveiledning

Friluftsskoler

Med Fagfornyelsen legges det opp til mer praktisk læring, og mer læring gjennom lek. Dette er et praktisk rettet kurs, der deltagerne får konkrete tips til hvordan en kan flytte skolefagene ut av klasserommet og ut i friluft. Samtlige av…
For elever

Sikkerhet ved vann

Elevene er havforskere for en dag og får utforske et spennende økosystem. Vi samler inn arter, både dyr og planter, i fjæra. Vi bruker ulike metoder for innsamling, og jobber med å sortere det vi finner.
For pedagoger
Sikkerhet og livredning
For elever
Marin forsøpling