Nå er det tiden da kommunestyrer og fylkesting oppnevner medlemmer til OFs råd for den neste fireårsperioden. Vi har laget en egen side med nyttig informasjon om OF som organisasjon og arbeidsoppgaver for dem som velges. Her finner du også…
Alle er enige om at noe må gjøres med fjorden, men hvem tar ansvar for at det faktisk skjer noe? Foreløpig ser det ut til at kortsiktige særinteresser fortsatt vinner fram, på bekostning av både felleskapet og livet i fjorden.…
Ved kontroll av bøyer har vi oppdaget galvanisk korrosjon på syrefast kjetting. For sikkerhets skyld stenger vi bøyer der dette kan være et problem, inntil disse er kontrollert.
Hva kan bygg langs kysten som eierne ikke lenger har behov for brukes til? Slik oppstod ideen om kystled som et overnattingstilbud for allmenheten for 25 år siden. Siden er mange av Forsvarets og Kystverkets gamle bygg renovert, og bygget…
Hva har Lågøya, Mølen, Ommen og store områder på Hvaler til felles? De er eksempler på de 20 000 dekarene med friområder som Oslofjordens Friluftsråd har sikret gjennom utrettelige arbeid i 90 år.
OF har hvert år uteundervisning med flere tusen barn og pedagoger i skoler og barnehager. Det gir bedre læring, og mer rom for barna med litt ekstra sprell i kroppen.
Det er mange som tilrettelegger og står på for at du skal få en så god kystledtur som mulig. Her kan du bli bedre kjent med noen av ildsjelene i Kystled Oslofjorden.
En blå sofa har fått sitt nye hjem på Homlungen. Les mer om hvordan Kystled Oslofjorden bidrar til en mer sirkulær økonomi i måten vi driver nettverket på.
Opprydding av eierløse kasserte fritidsbåter (vrakbåter) tar for seg utfordringer og løsninger knyttet til problembåter og vrakbåter. Prosjektet går ut på å yte bistand til kommuner, nødetater (politi og brannvesenet), velforeninger, hytteforeninger og båtforeninger og private i Oslofjorden.
Havnespy, eller japansk sjøpung, er registrert på Koster og kommer sannsynligvis til å etablere seg i Oslofjorden. Prosjekt "Se opp for havnespy" skal spre kunnskap og oppmerksomhet rundt denne fremmedarten.
En bred allianse av nasjonale og lokale organisasjoner er utålmodige på fjordens vegne: – Det haster å ta grep, om vi skal ha en fjord der både folk, dyr og planter kan trives.
Ved kontroll av bøyer har vi oppdaget galvanisk korrosjon på syrefast kjetting. For sikkerhets skyld stenger bøyer der dette kan være et problem inntil disse er kontrollert.
Det er ikke hver dag en hel øy med 21 hytter legges ut for salg i Oslofjorden. Da Circle K skulle selge feriestedet de ansatte hadde brukt i generasjoner, lyktes det OF og DNT Oslo og Omegn å få kjøpt…
Norsk botanisk forening, Østlandsavdelingen, fikk Oslofjordprisen 2023 for et stort engasjement for å bekjempe uønskede og fremmede planter ved Oslofjorden.
OF har inngått en avtale med Forsvarsbygg som skal sikre at byggene på øya Bergholmen i Frogn skal brukes til friluftsformål for allmennheten. For å få det til treger vi noen som kan fylle bygningene med liv. Derfor inviterer vi…
Tirsdag 14. februar åpnet bookingen av kystledhyttene for Oslofjordvenner og med det er årets kystledsesong i gang! Ikke Oslofjordvenn? Da kan du booke fra torsdag 16. mars.
Vi trenger gode kandidater til Oslofjordprisen! I år går prisen til frivillige organisasjoner, foreninger eller enkeltpersoner som legger ned en prisverdig innsats for naturen langs Oslofjorden, enten ved å ta vare på naturmangfold eller bekjemper uønskede arter.
Endelig kan vi vise fram våre nye nettsider som også inkluderer et rykende ferskt bookingsystem for kystledhyttene. Finn ut hva du bør merke deg om booking av kystledhytter, Oslofjordvenn, kjøp av vimpel 2023 og nytt innhold.
En stor takk til Sparebankstiftelsen DNB! I 5 år, fra 2018 til 2022 har de støttet Kystled Oslofjorden med 15 millioner kroner til vedlikehold og løft av kystledhyttene.
Et år fullt av begivenheter går mot slutten. Her er noen av mange øyeblikk som var med på å sette sitt preg på 2022. Vi takker alle brukere av Oslofjorden, alle kommuner og fylkeskommuner rundt fjorden, samarbeidspartnere og bidragsytere for…
Onsdag 26. oktober var OF initiativtaker og fikk samlet 30 kommunetopper fra kommunene rundt Oslofjorden på Veas i Asker. Bakgrunnen er behovet for å komme i gang med bedre rensing, inkludert for nitrogen, i hele Oslofjorden. Deltagerne fikk høre om…
I vår digitale hverdag lagres minneverdige øyeblikk på Facebook, Instagram og i andre digitale medier. Men det er noe helt eget ved å sitte og bla i en fysisk hyttebok, og se på hva de som var der før deg…
Fra 1. juli er Lågøya i Frogn kommune et nytt friluftsområde til glede for alle. Foreløpig bare for dagsturer, men fra neste år blir det mulig å leie hyttene.
En ny hytte med utsikt utover Bunnefjorden er med det på plass. Ordfører Hanne Opdan sto for den offisielle åpningen 9. juni. Den første gjesten var sønn til bademester Hjalmar Larsen.
Innspill til partienes partiprogram: Oslofjorden er i krise. Livet i fjorden er i ferd med å dø. Kommunene har en viktig rolle i arbeidet med å redde fjorden. Vi oppfordrer derfor alle de politiske partiene til å innarbeide tiltak for…
En svært gledelig nyhet: OF og DNT Oslo og Omegn overtar Lågøya i Oslofjorden. En privat øy på 130 mål med 21 hytter, som selges av Cirkle K. Kjøpet er finansiert av Sparebankstiftelsen DNB. Dette blir et stort løft for…
Elver og vassdrag har blitt pekt på som viktige tilførselsveier av forsøpling til det marine miljøet. I prosjektet «Søppelanalyse Akerselva» har OF og SALT Lofoten AS gjennomført plukkanalyser av avfall samlet opp av “PortBin TrashTrawl».
Bit for bit har strandsonen forsvunnet gjennom oppføring av bygninger eller andre tiltak som enkeltvis kan virke uskyldige, men som samlet sett fortsatt gjør at tilgjengeligheten til fjorden reduseres fra år til år. Fra 2020 til 2021 var denne reduksjonen…
Ordførerne Are Karlsen i Horten kommune og Jon Sanness Andersen i Færder kommune mener ordfører-kollegaene rundt Oslofjorden må forplikte seg til å arbeide for å redde Oslofjorden. Nå har 29 ordførere undertegnet oppropet. Sammen ber de om fortgang på å…
Alle som bruker fjorden, har ved selvsyn sett omfanget av marin forsøpling. Langt fra alle velger å gjøre en innsats. En 15-åring fra Drøbak har valgt å bruke fritiden på rydde opp etter andre.